The Icons

The Icons

Børge Mogensen

Børge Mogensen

Børge Mogensens livslange ambition var at skabe hverdagens brugsgenstande, der kunne holde i generationer. Han formåede at skabe enkle og funktionelle møbler i træ, der kunne berige hverdagslivet.

Mit mål er at frembringe ting, der vil tjene mennesket, placere mennesket i hovedrollen. I stedet for med djævlens vold og magt at forsøge at tilpasse mennesket til tingene” – Børge Mogensen

Børge Mogensens formsprog er derfor præget af visuel ro med stærke konstruktioner og et kompromisløst materialevalg i de foretrukne materialer af massiv træ, messing, naturlæder og uldtekstiler. 

Fritz Hansen

Fritz Hansen

Stelton

Stelton

Georg Jensen

Georg Jensen

Den elegante HK kande er designet af Henning Koppel i 1952, men med sit organiske formsprog og eksklusive kvalitet er kanden i blankt rustfrit stål et eksempel på et smukt dansk designikon. 

KØB

Gubi

Bestlite lampen er designet i 1930 af Robert Dudley Best. Kombinationen af lampens formsprog og dens store anvendelighed har for længst givet den status som designklassiker.

Gubi_1
Gubi_6
Gubi_2
Gubi_4
Gubi_5
Gubi_3
Château Laguiole

Château Laguiole

I 1829 blev den første Laguiole kniv fremstillet bestående af et lokalt produceret knivblad og et skaft i bøgetræ. Læs mere om det kvalitetsbevidste franske brand og oplev blandt andet de smukke proptrækkere.

LÆS MERE

printlogo
Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af illumsbolighus.dk. Ved at klikke videre accepterer du vores brug af cookies Ok