TOP
Filter
24 resultater
Sorter efter

Mette Duedahl keramik

Mette Duedahl er en dansk keramiker bosat på Bornholm, som formgiver kopper, skåle, tallerkner, vaser og smørbokse i stentøjsler og keramisk stentøj. Den smukke serie LAND er kendetegnet ved smukke glasurer i nuancer af jord, æggeskal og petroleum. I kombination med keramikkens rustikke og organiske formsprog får du et naturligt og råt look, der passer til de nordiske stil. LAND er formgivet af Mette, men produceret i Portugal. 

Om Duedahl 

Mette Duedahl er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og den bornholmske Keramikerskole i 2011. Mettes færdigheder spænder vidt, da hun både mestrer formgivning og design af forskellige materialer. Mette startede med fotografiet som kunstart, men tog springet til at arbejde med keramik, da muligheden bød sig. Mette Duedahl har rødderne plantet solidt på Bornholm, som også har en stærk lokal tradition for kunsthåndværk og brugskunst. I den lille fiskerby Listed 2 km. fra Svaneke har Mette sin lille butik, hvor man kan opleve hendes stentøjsprodukter i de rammer, hvor formgivningen er tænkt og designet. Den spartansk indrettede lille butik giver stentøjet præcis den setting, der klæder det allerbedst. Det bornholmske keramik er verdenskendt for det gode håndværk og den rustikke charme. Dette kendetegn går i høj grad igen i Mette Duedahls kopper, krus, skåle og lågkrukken, som både kan bruges som smørboks eller til småopbevaring af smykker, nøgler og nips.

Personlighed gennem keramik

Selvom formerne på Duedahl keramikken er meget enkle, så er der masser af personlighed serierne. Farvepaletten er primært afdæmpede jordfarver inspireret af naturen, som er tidløse og langtidsholdbare. Produkterne kan blive brugt og værdsat i mange, mange år frem. Du kan mikse og matche de forskellige farver i kollektionen fra Mette Duedahl, så du får en charmerende samling keramik, rummer masser af personlighed. De smukke designs i stentøj har rødder i det traditionelle håndværk, funktionelle designs og respekt for tingenes historie. Mette Duedahls keramik er ikke blot et modefænomen, men et smukt stel, der kan bruges til hverdag og fest i mange år frem. 

Inspiration i hverdagen 

Kaffen smager bare lidt bedre i en smuk kop som den æggeskalsfarvede fra Duedahl. Ligeså tager havregrynene sig særdeles appetitlige ud i en kastanjebrun skål med den smukke glasering, som er kendetegnende for Mette Duedahl. Hun finder inspiration i hverdagens behov, situationer og gøremål, uanset hvor banale de kan forekomme. Det har høj motivationsværdi for hende at skabe noget, som kan opfylde et behov i hverdagen. Vil du gøre din egen hverdag lidt smukkere og mere funktionel, så tag et kig på det fine udvalg her på siden. 

Brugskunst hos Illums Bolighus

Hos Illums Bolighus finder du et stort udvalg af design og brugskunst fra danske designere og kunsthåndværkere. Er du faldet for et af de smukke designs enten til dig selv eller som en gaveidé til en kær ven, så tøv ikke med at købe det her hos Illums Bolighus. Vi tilstræber hurtig levering, og tilbyder også 30 dages returret, hvis du fortryder dit køb. Alle varer købt på www.illumsbolighus.dk kan byttes i vores fysiske butikker mod forevisning af faktura.

Se også vores store kategori til borddækning, hvor du finder glas, bestik og meget mere til hverdagsbrug såvel som festlige anledninger.