TOP
Filter
14 resultater
Sorter efter

Georg Jensen lysestager

Det danske brand Georg Jensen er et møde mellem tradition og vision, som skinner igennem i alle produkter fra lysestager til kander, bestik og boliginteriør. Tre generationer af sølvsmede sikrer, at Georg Jensen udelukkende leverer håndværk og produkter i luksusklassen. Dette skinner også igennem i sortimentet af Georg Jensen lysestager, som både emmer af dygtigt håndværk og tidløst design, der overrasker med signatur in æstetik  

Historien bag Georg Jensen 

Georg Arthur Jensen var en dansk designer og sølvsmed, der i 1904 grundlagde sin virksomhed i København. Georg Jensen var uddannet billedhugger og havde stor succes i sit virke hos Bing og Grøndahl. Men han høstede endnu større ros for sit sølvhåndværk, da han åbnede sin sølvsmedje på Bredgade 36 i København. Dette blev starten på tilblivelsen af de mange flotte og ikoniske smykker, lysestager og boliginteriør, som blev kendt og elsket af danskerne, men også fik international anerkendelse. Georg Jensen havde en klar filosofi for sin virksomhed: at inddrage andre dygtige designere i sine kollektioner. Denne filosofi holder stadig ved i familievirksomheden, hvor dygtige designere som Arne Jacobsen, Hennings Koppel, Ilse Crawford, Alfredo Häberli, Helle Damkjær og Sigvard Bernadotte har sat deres uforglemmelige præg på de smukke kollektioner – og altid med Georg Jensens kvalitetsstempel. 

Georg Jensen Cobra lysestager til bord og gulv

De ikoniske Cobra lysestager er designet af Constantin Wortmann for Georg Jensen. De bugtede former og den gennemførte enkelhed signalerer skandinavisk elegance. Det blanke rustfri stål slår som bølger ind mod bredden og bugter som det bakkede, danske landskab. Denne genkendelige form er blevet en ægte klassiker inden for Georg Jensen lysestager. Cobra lysestagerne fås i flere størrelser til bordet: 16, 20 eller 24 cm. De fås også som et sæt af flere størrelser og som gulvstager. Cobra gulvstagerne er 40, 50 eller 60 cm høje. Cobra fyrfadsstager sælges i et sæt á 2 stk. 

Georg Jensen Bloom lysestager 

Helle Damkjær har designet den smukke kollektion Bloom, som er inspireret af blomster i fuldt flor. De bløde og organiske former kombineret med det blanke rustfri stål skaber en skulpturel effekt i boligen. Bloom lysestagerne fås til kronelys og til fyrfadslys og sælges som sæt á 2 stk. De høje lysetager til kronelys giver et moderne og frisk pust til din borddækning, mens Bloom fyrfadslysestager er perfekte til sofabordet eller vindueskarmen. 

Georg Jensen lysestager til bloklys

Er du på udkig efter Georg Jensen lysestager til bloklys, så har Illums Bolighus op til flere smukke bud. Monica Förster står bag det minimalistiske, skandinaviske design på Tunes pillar lysestagen til bloklys, som vil reflektere lysets flamme smukt. Georg Jensen Ambience består af et par kraftige lysestager i lille eller stor størrelse, som vil give et dramatisk udtryk i hjemmet. Lysestagerne er designet til bloklys (6-7 cm) af den danske designer Magnus Stephensen, som var pionér inden for den enkle stil helt uden pynt. Ambience er baseret på de oprindelige korpusvarer fra Georg Jensen, som kom frem for første gang i 1960. Endnu en populær lysestage til bloklys er Glow stagen, som findes i rustfrit stål og guldbelagt rustfrit stål. Denne er ideel til Georg Jensens hvide kalenderlys, som hvert år kommer på markedet med et nyt, smukt design. Denne er designet af Maria Berntsen. 

Lysestager fra Georg Jensen - en god gaveide

Lysestager fra Georg Jensen er en rigtig god gaveide til både manden og kvinden. Georg Jensens designs er nemlig som udgangspunkt hverken feminine eller maskuline, men egnet til alle sammenhænge - som hyggelig stemningsskaber i stuen eller som ekstra belysning til spisebordet. Lysestager fra Georg Jensen kommer i forskellige kollektioner, hvor de spiller smukt sammen med vaser, skåle, kander eller bartilbehør i samme serie. Eksempler herpå er blandt andre Georg Jensen Manhattan lysestager og Georg Jensen Ellipse lysestager. 

 Gå på opdagelse i det lækre udvalg af Georg Jensen her i Illums Bolighus.