TOP

Beklager, ingen søgeresultater for:

Prøv et andet søgeord.

Georg Jensen skåle – skulpturelle perler til din bolig og borddækning

Borddækningens kunst behøver ikke være vanskelig, hvis man har de rette elementer af skønhed. Georg Jensen har altid været leveringsdygtig i skønhed til bordet og boligen som helhed. Du kan løfte din borddækning og din præsentation af maden til nye højder med de elegante Georg Jensen skåle. Alt fra salat og kartofler til frugt og nødder vil se fantastisk ud i de smukke Georg Jensen skåle. Til gengæld kan det være svært at vælge hvilke skåle, der skal finde vej til dit spisebord, for der findes et bredt udsnit under de forskellige Georg Jensen kollektioner. 

Georg Jensens designere gennem tiden  

Flere dygtige designere har gennem tiden formet de skulpturelle perler, som Georg Jensen skåle og serveringsfade i sandhed er. Se bl.a. udvalget af Georg Jensen skåle i serierne Koppel, Bloom, Bernadotte, Manhattan, Cobra, Alfredo og Leaf. Alle produkterne fra Georg Jensen har fællestræk som stor funktionalitet og høj kvalitet samlet i et distinkt design.

Henning Koppel – efterkrigstidens store fornyer 

Henning Koppel var tilknyttet Georg Jensens sølvsmedje og blev især kendt for New York bestikket fra 1963 samt de åndeløst smukke armbåndsure til både mænd og kvinder samt de ikoniske vægure, som han designede for Georg Jensen i 1978. Men Henning Koppel har også sat sit præg på en række fantastisk smukke skåle, lysestager og kander. KOPPEL Wave skål er smukt eksempel på skandinavisk design i særklasse, som er skabt og lanceret ved hjælp af Koppels skitser. 

Bloom – inspiration fra naturen

Bloom er navnet på den smukke kollektion designet af Helle Damkjær for Georg Jensen i 2014. Seriens innovative design ses også i de organiske Bloom skåle, inspireret af japanske kirsebærblomster. Bloom skålene fås i stor, lille og petit samt i en højere version i størrelserne mellem og stor. Helle Damkjær er multidesigner og kendetegnet ved et organisk formsprog og med fokus på nordisk elegance.  

Georg Jensen ILSE

Designere Ilse Crawford står bag den smukke kollektion ILSE, som er et udtryk for tidløs skandinavisk minimalisme. Kollektionen rummer skåle, kander og lysestager. Ilse skålene kommer i to størrelser – mellem og stor - i blankt rustfrit stål. Den lille Ilse skål kommer i en smuk gylden messing, som passer til lyseholderen i samme navn. For hele kollektionen er det gældende, at den skulpturelle form er i perfekt balance med den praktiske funktion. En sand Georg Jensen designmission fuldført. 

Søren Georg Jensen skål - SGJ

Søren Georg Jensen, søn af virksomhedens grundlægger, var selv en succesrig skulptør. Han designede i 1961 den skulpturelle, enkle og naturlige skål SGJ skål, som skiller sig ud fra øvrige Georg Jensen skåle ved at kombinere et naturmateriale asketræ med det blankpolerede rustfri stål. Det skulpturelle formsprog er dog klassisk for Georg Jensen brandet – nemlig den rene og tidløse stil fri for unødvendige dekorationer. I 2018 blev skålen lanceret i to størrelser – stor og lille. 

Georg Jensen – historien bag ikonet

Hos Illums Bolighus fører vi et bredt udvalg af de smukke produkter fra Georg Jensen. Georg Jensen varemærket har eksisteret i over 100 år. Det var den driftige billedhugger og sølvsmed Georg Jensen (1866-1935) som åbnede sølvsmedjen på Bredgade 36 i København i 1904. Georg Jensens sølvhåndværk blev en stor succes, og han åbnede flere butikker i både Stockholm, Paris, London og New York City. Georg Jensens søn, Søren Georg Jensen (1917-1982) efterlevede sin fars filosofi og blev selv uddannet sølvsmed og billedhugger. Georg Jensen står den dag i dag for en række verdenskendte designklassikere, der indbefatter ure, smykker og ikke mindst artikler til boligen.