TOP
Filter
9 resultater
Sorter efter

Traditionelt håndværk og nytænkende design hos Naver Collection

Naver Collection blev grundlagt i 1995 med ønsket om at skabe tidløse og gennemførte møbler, der samtidig respekterer det traditionelle snedkerhåndværk. Derfor bliver der sat en særlig ære i håndværket, når møblerne produceres på de to danske møbelfabrikker Gramrode Møbelfabrik A/S og Aksel Kjersgaard A/S. Bag Naver Collection står grundlæggerne Søren Nissen og Ebbe Gehl, som begge er uddannede møbelsnedkere fra Rud Rasmussens Snedkerier i København. Herefter byggede de ovenpå med en uddannelse som møbelarkitekter fra Kunsthåndværkerskolen i København. Siden 1970 har de arbejdet sammen i det kreative og produktive kompagniskab Nissen & Gehl MDD. I 1994 førte deres makkerskab så til tilblivelsen af Naver Collection. 

Moderne dansk design med en dyb forankring i traditionelt håndværk

Målet hos Naver Collection er at skabe møbler, der gennem funktionalitet og design passer i et moderne hjem. Derfor er man heller ikke bange for at udfordre sig selv og gå nye veje, hvad angår former og materialer. Hos Naver Collection brænder man for løbende at udvikle nye møbler, som passer til den tid, vi lever i. Søren Nissen og Ebbe Gehl har med deres stil været med til at forny dansk design. Gennem årene har de modtaget en lang række priser, som også har skaffet dem international anerkendelse.

Kompromisløs snedkerkunst 

En Naver er et gammelt ord fra en svunden tid, hvor unge snedkersvende fra Skandinavien rejste ud i verden for at opleve og dygtiggøre sig indenfor deres fag. Disse snedkere kaldtes Navere. Hos Naver Collection arbejder de dedikerede snedkere med den samme kærlighed til snedkerfaget og det ædle træ. Men man går også nye veje med hensyn til teknik og design. Der anvendes avancerede maskiner i tæt samspil med håndarbejdet og de klassiske principper. Hver enkelt detalje bliver omhyggeligt udført og afslutningsvist pudset efter med håndkraft. Virksomhedens løbende kvalitetskontrol sikrer, at møblerne ikke kun er smukke at se på, men også kan holde til at blive brugt i mange år fremover. Præcis som dengang, hvor snedkererede møbler gik i arv, generation efter generation.

Tiger stol med armlæn  

Henrik Lehm har designet den skulpturelle Tiger stol fra Naver Collection. Henrik Lehm, som er uddannet civilingeniør, har et særligt speciale i design af moderne stole med ypperlig siddekomfort. Tiger er en armstol i træ med et sæde i polstret læder og stålben, og i designet er der fokuseret på høj komfort. Stolen er behagelig at sidde i - faktisk i timevis. Designet er passende til både en privat middag ved spisebordet eller en professionel konference. Armlænene sikrer en behagelig siddestilling for arme og skuldre, mens ryglænet, bestående af tremmer i træ, er placeret så tilpas tæt, at de stadig giver optimal støtte i ryggen. Tiger armstol fås i sæbebehandlet eg, olieret eg og sortbejdset ask. Se også den smukke loungestol Gepard i samme design. Vi er slet ikke i tvivl om, at vi her har at gøre med kommende klassikere indenfor stoledesign. 

Plankebord med plads til den store familie

GM 3200 plankebord fra Naver Collection er designet af Nissen & Gehl MDD. Spisebordet er moderne, tidløst og solidt og passer til et bredt udvalg af spisestole. Bordpladen består af to smukke planker i eg – heraf navnet ‘Plank’. Bordet fås i to længder: 210 cm eller 240 cm. Bordet står flot i det store køkken eller i spisestuen, hvor man ønsker at lade naturens materialer og varmen i træet træde frem. 

Se flere eksklusive møbelbrands, der sætter en ære i det gode håndværk: 

Brdr. Krüger

Bruunmunch Furniture

Carl Hansen & Søn

FDB Møbler

Fritz Hansen

Erik Jørgensen