Indkøbskurv
Henter ordrer...
Tomt billede
Varenummer: Antal: 1 Pris: 1.050.00 DKK DKK
DKK
Pris ekskl. moms 1.239,20 DKK DKK Pris i alt DKK

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen blev født i 1902 i København, og allerede som barn skinnede hans store kreativitet og særlige simple stil igennem. Som lille gjorde Arne Jacobsen op med forældrenes pyntede indretning ved at male væggene i sit værelse helt hvide, og hans talent inden for tegning betød også, at han oprindeligt ville være maler.  

Arne Jacobsens bedrifter som designer kan opdeles i to perioder. Den første periode fra 1925 til 1952 og den sidste fra 1952 frem til hans død i 1971. Ikoner som AJ-lampen og bestikket er fra 1957 og Ægget samt Svanen er fra 1958.

Arne Jacobsen filosoferede ikke over sit design med lange foredrag, men var derimod mere pragmatisk i sin tilgang. Det faldt ham naturligt at spørge direkte, ”Synes De, det er pænt?”. Det betød noget for ham, at hans designs var smukke. Ganske enkelt skulle produkterne tale for sig selv. Han ville dog også gerne vide, om man kunne lide dem. Intet mere illustrerende er Cylinda Line designet for Stelton. Fire dramatiske år lå forinden den første markedsføring i 1967, hvor et helt nyt produktionsapparat og en ny teknologi måtte udvikles. Arne Jacobsen var nemlig kompromisløs i sine krav til de ting, han arbejdede med.