TOP
Filter
79 resultater
Sorter efter

Kvalitetsmøbler siden 1954

Erik Jørgensen Møbelfabrik blev grundlagt tilbage i 1954 i Svendborg på Fyn. Siden da har virksomheden designet og fremstillet møbler med fokus på kvalitets håndværk, naturlige materialer og enkel formgivning samt komfort. Grundlæggeren Erik Jørgensen var uddannet sadelmager og møbelpolstrer med eget værksted i Svendborg. Hans håndværksevner var enormt dygtige og som designer havde han en helt unik tilgang til udformning af møbler. Over årene har han været ansvarlig for udviklingen af nogle af de mest kendte møbler, heriblandt den ikoniske Ox chair som er designet af Hans J. Wegner i samarbejde med Erik Jørgensen.

Møbelfirmaet samarbejder i dag med mange forskellige kendte designere som Louise Campbell, GamFratesi, Monica Förster og mange flere. Virksomheden drives af Erik Jørgensens sønner, Niels og Ole Jørgensen. Med et møbel i den eksklusive ende af skalaen får du ikke bare et utrolig smukt element til din boligindretning. Det er oven i købet utroligt behageligt at sidde i samt en bæredygtig investering, som kan gå i arv i generationer. 

Erik Jørgensen sofaer 

Sofaer må siges at være en af møbelbrandets absolut stærke sider. Over årenes løb har virksomheden skabt nogle helt ikoniske sofa-designs, som er et udtryk for deres professionelle overbevisning om at godt design, komfort og stilrene linjer baner vejen for et møbel i særklasse. Sofaen EJ 220 er en af de absolut mest kendte møbler fra Erik Jørgensen. Den arketypiske kassesofae med de rette linjer og symmetriske design kan med rette betegnes som en ægte dansk designklassiker. Men der findes mange flotte modeller i flere størrelse og farver, så det bør ikke være et problem at finde en kvalitets sofa, der passer lige præcis din bolig. Du finder også sofaer med chaiselong i modellerne EJ 295 og EJ 294. Se listen over sofaernes modelnavne her: 

 • EJ 450 Delphi 
 • EJ 315-2L
 • EJ 280
 • EJ 220-A 
 • EJ 315
 • EJ 295
 • EJ 294
 • EJ 480 Hector
 • EJ 490 Konami
 • EJ 123-B

Vær opmærksom på, at der findes mange sofaer under samme modelnavn, men i forskellige størrelser og farver. 

Erik Jørgensen Stole

Møbelvirksomheden står også bag en række ikoniske lænestole. Man kan ikke undgå at nævne den unikke og kendte Ox Chair, som må siges at være en af de mest eftertragtede stoledesigns fra Erik Jørgensen. Stolen har fået international berømmelse og er designet af Hans J. Wegner i 1960. Stolen blev især beundret for sin polstring og den sofistikerede konstruktion. Netop grundet den komplekse polstring blev stolen først succesfuldt sat i produktion i 1989 i samarbejde med Erik Jørgensen, hvor den fik modelnavnet EJ 100. Samarbejdet mellem Wegner og Jørgensen må siges at være en succes, da Ox stolen i dag er en af de mest ikoniske og kendte stole i både Danmark og resten af verden. 

Corona Loungestol og andre møbelklassikere

Hvis Ox Chair bliver en tand for fyldig i din dagligstue, kan du også tage et kig på nogle af de loungestole, som findes under brandet. En klassiker som de fleste kender, er Corona Stolen, som blev designet af Poul M. Volther i 1964. Interessen var ikke umiddelbart stor i starten, men siden er stolen kommet gevaldigt efter det. Både nationalt og internationalt optræder stolen i private hjem såvel som hoteller, virksomheder, film og tv-serier. De ellipseformede rygpuder og sædet fremstår futuristisk og giver en ultra behagelig siddestilling. 

Herunder finder du en hurtig oversigt over de forskellige smukke stole fra Erik Jørgensen: 

 • EJ 110 Asko 
 • EJ 111 Asko High 
 • EJ 5 Corona lænestol
 • EJ 5-S Corona Spectrum
 • EJ 101-P Queen lænestol
 • EJ 2 Eyes Wood stol
 • EJ 100 Ox Chair

Erik Jørgensen daybed

Den utrolig smukke Delphi daybed har den allerhøjeste komfort og kan bruges som et casual, men eksklusivt element til diverse rum i dit hjem. Delphi daybed fås i en brun cognacfarvet læder og er fremstillet med matforkromet stål på benene. Det er den Schweiziske designer, Hannes Wettstein, som står bag denne flotte daybed som med en længde på 203 cm. faktisk også er egnet til en lille middagslur. 

Sofaborde

Hvor der er en kvalitets sofa, findes selvfølgelig et tilhørende sofabord. Erik Jørgensen har forskellige kollektioner af borde, hvor især den flotte Insula serie åbner op for personliggørelse af boligindretningen. Med Insula EJ 190, EJ 191 og EJ 192 sofabordene får du to forskellige organiske formede borde i enten røget eg eller sort linoleum bordplade,som også fås i to størrelser. Bordene sagtens kan stå for sig selv eller sammensættes for at skabe et større areal bordplads til din stue. Med andre ord får du altså mulighed for at skabe dit helt eget udtryk i dit hjem, og kan frit sammensætte diverse borde med hinanden for at skabe noget helt unikt i din boligindretning. Udover de smukke Insula sofaborde finder du også det minimalistiske og rektangulære EJ 66 sofabord. Dette flotte bord er fremstillet i marmor og rustfrit stål og skaber sit helt eget unikke udtryk i hjemmet.

Hos Illums Bolighus finder du en lang række elementer til boligen, se også kvalitetsmøbler fra andre kendte brands som:

Finn Juhl Møbler

Carl Hansen Møbler

By Lassen Møbler

PH Møbler

FDB Møbler