TOP
Illums Bolighus Amagertorv

Illums Bolighus blev grundlagt i 1925 under navnet BO. Bag etableringen stod den danske forretningsmand Kaj Dessau, der foruden forretningstæft også besad en stor æstetisk sans. I samarbejde med Kaj Dessaus kunstneriske konsulent Brita Drewsen skabte han et koncept, som indtil da ikke var set nogetsteds i verden. Deres usædvanlige fremsyn og kvalitetssans op gennem 1930’erne har siden haft stor betydning for den status, dansk boligkultur har opnået internationalt.

Efter forretningen i 1941 blev overtaget af familierne Illum, Berg og Trock-Jansen, der også ejede stormagasinet A.C. Illum A/S, blev stedet omdøbt til Illums Bolighus A/S. I 1961 tegnede Arkitekt M.A.A. Kay Kørbing den nuværende bygning, der med underspillet ekstravagance fremstår som et yderst stilrent og klassisk bygningsværk midt på det travle Amagertorv. 

Illums Bolighus har ikke længere nogen form for tilknytning til stormagasinet Illum.

Ejerskabet omkring Illums Bolighus ligger i dag hos en investeringsgruppe med husets administrerende direktør Henrik Ypkendanz som hovedaktionær. Siden hans tiltrædelse som direktør i 2001 har huset oplevet en positiv omsætningsudvikling og en stigende lønsomhed. Det er derfor med stor tilfredshed, Henrik Ypkendanz i dag står i spidsen af det succesfulde bolighus. Illums Bolighus findes nu også i Sverige, Norge og Tyskland. 

Amagertorv facade

Amagertorv

I 1961 tegnede Arkitekt MAA Kay Kørbing den nuværende bygning, der med underspillet ekstravagance fremstår som et yderst stilrent og klassisk bygningsværk midt på det travle Amagertorv.