TOP
Filter
16 resultater
Sorter efter

Længe leve Royal Copenhagen

Royal Copenhagen er et dansk varemærke, som de fleste kender og forbinder med noget af det ypperste inden for porcelænsfremstilling. Royal Copenhagen er uden tvivl en traditionsbunden virksomhed grundlagt i 1775, men er på ingen måde groet fast i en anden tid. Designerne bag de smukke produkter formår igen og igen at forny former, farver og mønstre på stel, service og brugskunst. Gennem årene har virksomheden udviklet et væld af smukke designprodukter, der blevet til nye klassikere i de danske hjem. Det er i sandhed fortællingen om godt håndværk, dansk kulturhistorie og designs, der tiltaler både unge og ældre. Herunder findes også det alsidige udvalg af Royal Copenhagen vaser, som spænder vidt og bredt i forhold til stil, størrelse og formgivning.

Organisk og smuk form

En af de mest populære Royal Copenhagen vaser er den organiske og let buttede vase med en højde på 12 cm. Den fantastisk smukke form egner sig til tætte buketter med kort stilk, men kan også bruges til opbevaring af skriveredskaber på kontoret eller til køkkengrej. Den tidløse og fine formgivning gør, at vasen nemt kan stå alene helt uden indhold. Sæt den i vindueskarmen, på bordet eller på skænken og nyd synet af den rene, underspillede form hver eneste dag. Vasen findes i flere forskellige mønstre: Sort Mega, Blå Mega, Musselmalet eller den reneste version; Hvid Riflet. 

Det populære og banebrydende Mega Riflet mønster

Den unge designstuderende Karen Kjældgård-Larsen præsenterede for 20 år siden Royal Copenhagen for en dristig idé. Nemlig en radikal nyfortolkning af det klassiske Musselmalede stel. Hendes design forstørrer det klassiske mønster. Det giver et ekstraordinært og enestående udtryk – samtidig med, at det oprindelige mønster stadig er genkendeligt. Blå Mega Riflet blev med det samme en moderne klassiker, som med tiden er udbygget med vaser, skåle, fade, kander og meget andet. I 2006 kom den sofistikerede og monokrone Sort Mega Riflet. Dette dramatiske design viser hvor vide grænser, der er for nyfortolkningens kunst uden at det oprindelige design mister sin essens. 

Blå Elements vase med design af Louise Campbell

I 2011 skabte Louise Campbell det smukke Blå Elements stel for Royal Copenhagen. Det velkendte blomstermotiv har i dette mønster fået frit spil, mens det på fineste vis inddrager riflerne fra Musselmalet Riflet samt kanten fra Musselmalet Halvblonde og den takkede yderkant fra det legendariske Flora Danica. Denne smukke Blå Elements vase er også formmæssigt en nyfortolkning af traditionelt vasedesign. Den smukke form får dine blomster til at fremstå endnu skønnere. Det enkle udtryk er elegant og det blåmalede mønster passer til enhver farvesammensætning. Vaserne findes i to forskellige højder; 10 cm og 13 cm. 

Vintage Royal Copenhagen vase

Vintage vasen med det musselmalede mønster udstråler nostalgi og ynde. Den firkantede form med en slank silhuet og buttet bund giver vasen en unik karakter. Vasen er 12 cm høj og ideel til enkle buketter fra haven, pyntegrene eller enkeltstående blomster. Det musselmalede mønster er skabt af Arnold Krog i 1775, allerede da Den Kongelige Porcelænsfabrik blev grundlagt. Den dag i dag bliver hver enkelt del i Royal Copenhagens stel varetaget som et kunstværk og omhyggeligt malet med penselstrøg i hånden. 

En anden klassisk Royal Copenhagen vase er den 19 cm høje vase, som fås med enten Blå Mega Riflet eller Mega Rose mønster. Vasens højde og formgivning passer til høje buketter, tulipaner, roser og pyntegrene. Vasen fås også i en højde på 15 cm. 

Find den perfekte gave hos Illums Bolighus

Hos Illums Bolighus kan du finde en lang række af Royal Copenhagens smukke vaser. Giv en Royal Copenhagen vase i gave til en, du holder af – eller forny dit eget hjem med klassisk, dansk designhistorie.