null

“null”

TOP

Beklager, ingen søgeresultater for:

Prøv et andet søgeord.

Lyngby Porcelæn

Lyngby Porcelæn blev grundlagt i 1936 af grossistfirmaet Holst & Knudsen i Kongens Lyngby. Firmaet havde i 1924 opkøbt Kjøbenhavns Porcellains Maleri og grundlagt sin egen produktion af stel, vaser og brugskunst i porcelæn. Den moderne indrettede porcelænsfabrik i Kongens Lyngby blev startskuddet til en ny æra for porcelæns-produktionen og skabte fundamentet for den designarv, vi kender i dag. Denne arv tæller blandt andet den ikoniske Lyngbyvase og Rhombe stellet. 

Fabrikken lukkede i 1969, men nåede at sætte stort præg på dansk designhistorie. I 2012 genopstod Lyngby Porcelæn og igangsatte en relancering af de ikoniske designs, som har genfundet stor succes. Samtidig inviterer virksomheden upcoming kreative talenter til at samarbejde om at skabe nye designs, der kan skrive sig ind i historien. 

Lyngby Porcelæn Rhombe

Stellet Rhombe har sit navn efter det ikoniske reliefmønster formet som rhomber. Designet er hentet fra designarkiverne og relanceret på respektfuld vis. De klare rene linjer og det kridhvide porcelæn er en hyldest til det klassiske stel, som på smukkeste vis indrammer hverdagsmåltider og festlige middage. Senest er Rhombe-serien blevet udvidet med Rhombe Color-serien, som sætter fut under farverne på middagsbordet. Find både det klassiske, hvide stel og de kulørte tallerkner, krus,skåle, æggebægere her på siden. 

Lyngby Porcelæn Vaser

Lyngbyvasen er uden tvivl et af de mest ikoniske design fra Lyngby Porcelæn. Da Lyngbyvasen oprindeligt blev designet i 1930’erne, stod den i skærende kontrast til de traditionelle porcelænsprodukter, hvor der blev lagt vægt på ornamentik og dekoration frem for alt andet. Den enkle form og de moderne aflange riller var noget helt nyt, men den elegante enkelhed tiltalte alligevel mange. I 2012 blev vasen relanceret og fik enorm medvind og popularitet. I dag findes den smukke vase i både glas og porcelæn samt i et væld af farver.

Dæk et smukt og klassisk middagsbord med Rhombe stellet eller giv eftermiddagskaffen et ekstra spark af energi med de sprudlende farver fra Rhombe Color-serien. 

Dekorativ brugskunst i porcelæn

De flotte vaser er ikke ene om at udgøre det store udvalg af interiør, som Lyngby Porcelæn har. Du finder også fyrfadsstager, lysestager og fatninger til hyggelig belysning fra det danske brand. Fitting er en serie af fatninger i porcelæn med det velkendte rillede design. Du kan købe en tilhørende Globe LED-pære og skabe en enkel og moderne løsning for hyggelys i et hjørne af stuen. Til udsmykning af hjemmet, byder Lyngby Porcelæn på et smukt udvalg af Rhombe dekorationskugler, som kan hænge i vinduet eller pynte på et fad på bordet eller i vindueskarmen. Sortimentet tilbyder sæson-specifikke serier, som du kan pynte op på nostalgisk vis i hjemmet til jul og påske. Tilsæt en smuk Lyngby Porcelæn bonbonniere på bordet med nødder, karameller, påskeæg eller andet godt for ekstra hygge ved højtiderne. Du kan naturligvis også vælge dekorationskugler i neutrale farver, så du kan få glæde af dem og anvende dem året rundt. 

Lyngby Porcelæn X Esben Klint

Du må ikke snyde dig selv for at tage et kig på Lyngby Porcelæns knivskarpe samarbejde med Le Klint familien. Det er mundet ud i en unik lampe med de karakteristiske riller fra Lyngbyvasen kombineret med den foldede Le Klint lampeskærm. Esben Klint lampen er et smukt og tidløst objekt med inspiration fra 1940’ernes funktionalisme med rene linjer og en ren hvid farve.

Er du glad for porcelæn, så se også nærmere på brands som Royal Copenhagen og Bjørn Wiinblad.