Indkøbskurv
Henter ordrer...
Tomt billede
Varenummer: Antal: 1 Pris: 1.050.00 DKK DKK
DKK
Pris ekskl. moms 1.239,20 DKK DKK Pris i alt DKK

Carl Hansen & Søn Spisebordsstole

CH24 Y-stolen     |     CH23     |     CH20 Elbow     |    CH26     |    CH36     |    CH37     |    CH46     |    CH47     |    MK99200 Foldestolen     |    PK1

Tilbage til Carl Hansen & Søn

Ikoniske spisebordsstole fra velkendte danske designere

Carl Hansen og Søn har igennem tiden skabt en enorm samling af ikoniske møbler i samarbejde med nogle af historiens mest anerkendte danske designere.

Den absolut mest indflydelsesrige designer må siges at være Hans J. Wegner som udover spisebordsstole har skabt hundredvis andre designs for Carl Hansen og Søn gennem hans karriere.

På denne side kan du finde ikoniske stole designet af både ham samt andre berømte danske designere.

Stolene må siges at have klaret testen mod tiden, da de stadig mange år efter er anset som nogle af de mest ikoniske og populære stoledesigns til boliger verden over. Lige meget hvilken type spisebordsstol du foretrækker kan du uden tvivl finde noget passende fra Carl Hansen og Søns store udvalg.

CH24 y-stolen og mange flere af Hans J. Wegner

Det er ingen hemmelighed at Hans J. Wegner er en af de største grunde til Carl Hansen & Søns success, og han har gennem tiden skabt utallige møbeldesigns for virksomheden.

En af de absolut mest berømte stoledesigns gennem tiden er Wegners flotte y-stol. Y-stolen har siden 1950 været en af de mest berømte stole i verden og har lige siden dengang været produceret uafbrudt. Y-stolens ryg- og armlæn er formet af blot ét enkelt stykke træ og er formet med det ikoniske y-formede mønster som giver stolens dens genkendelige udtryk.

Den dag i dag bliver en stor del af y-stolen fortsat fremstillet i hånden, da designet kræver finesse og menneskelige egenskaber for at udføre korrekt. Y-stolens sæde er flettet i hånden og består af hele 120 meter papirgarn som gør det stabilt og komfortabelt.

Gennem tiden er y-stolen blevet anset some værende svaret på den helt perfekte stol. Designet er simpelt og flot, komforten er i top og selve størrelsen er passende til alle slags boliger.

Hans J. Wegner må siges at have haft travlt hos Carl Hansen og Søn, da samtlige af deres stoledesigns stammer fra ham.

Udover y-stolen har Wegner designet mange andre stole for Carl Hansen og Søn, heriblandt:

  • CH23 Spisebordsstol
  • CH20 Elbow spisebordsstol
  • CH26 Spisebordsstol
  • CH36 Spisebordsstol
  • CH37 Spisebordsstol
  • CH46 Spisebordsstol
  • CH47 Spisebordsstol

Lige meget hvilken type spisebordsstol du leder efter, er der en yderst god chance for at Wegner har skabt en stol efter din smag. Hans ikoniske designs må i sandhed siges at være helt tidsløse da de stadig mange år efter finder vej til utallige hjem verden over.

MK99200 Foldestolen af Mogens Koch

Foldestolen fra Carl Hansen og Søn er designet af Mogens Koch, og var i første omgang tegnet til en konkurrence for kirkeinteriør. I starten var designet bestemt ikke populært, og blev tilbage i 1932 faktisk lagt på hylden i mange år.

I løbet af 60’erne fik stolens design dog pludselig mere opmærksomhed da nyfortolkning pludselig blev populært i møbelbranchen.

Foldestolen er meget praktisk i sit design og har en imponerende stabilitet når man sætter sig i den. Stolen står fint for sig selv, men kan også bruges som et alternativ til traditionelle spisebordsstole for at give indretningen et mere unikt udtryk end sædvanligt.

PK1 spisebordsstol af Poul Kjærholm

PK1 spisebordsstolen er skabt af Poul Kjærholm og må siges at være hele essensen bag hans unikke sans for minimalisme og funktionalitet. Materialevalget i stolen er forholdsvist simpelt, men selve udførelsen må siges at være utrolig avanceret.

Poul Kjærholm var nemlig ekspert i at få helt simple materialer omdannet til noget udover det sædvanlige. PK1 spisebordsstolen er et helt perfekt bevis på dette, og med blot stål samt et simpelt vævet materiale skabte han en helt ikonisk stol.

Stolens og sæde er flettet af flagline og peddigrør hvilket både giver stolens dens ikoniske udtryk men også dens komfort. Dette kombineret med det dynamiske stålstel giver en minimalistisk stol i topklasse som passer ind i enhver form for indretningen.