Filter
264 resultater
Sorter efter

Carl Hansen og Søn – over 100 år med dansk design

Carl Hansen og Søn er møbelværkstedet bag mange ikoniske klassikere inden for dansk møbeldesign, som tæller designs fra blandt andre Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Poul Kjærholm og Kaare Klint. Carl Hansen og Søn repræsenterer mere end 100 års dansk designhistorie og forhandles over hele verden. Firmaet nærer den dag i dag stor kærlighed til det markante og smukke håndværk bag de kendte klassikere, som stadig produceres med respekt for de håndværksmæssige traditioner. De anerkendte møbeldesigns får jævnligt selskab af nye, moderne designere, som i samarbejde med Carl Hansen og Søn kan tage deres plads på den internationale møbelscene. 

Historien bag Carl Hansen og Søn

Historien bag det familieejede, danske møbelfirma Carl Hansen og Søn startede helt tilbage i 1908. Den danske møbelsnedker Carl Hansen åbnede her sit første møbelværksted på Fyn. Allerede fra starten var Carl Hansens vision at skabe møbler uden at gå på kompromis med kvaliteten af materialer og håndværk. Carl Hansen havde desuden et stort ønske om at være nytænkende i sine designs. Dette ønske indfriede han ved at inddrage erfarne arkitekter og designere, som gav hans møbeldesigns en ny og unik vinkel. I 1949 startede Carl Hansens søn, Holger Hansen, et samarbejde med selveste Hans J. Wegner, som må siges at have haft stor indflydelse på Carl Hansen og Søns udvikling over årene. Dette frugtbare samarbejde resulterede blandt andet i den berømte Y-stol, CH24, som uden tvivl er en af Carl Hansen og Søns mest succesrige designs.

Carl Hansen og Søn - mere end bare et møbel

Når du vælger et møbel fra Carl Hansen og Søn, får du mere end bare et møbel. Du får en passioneret tilgang til de vigtige værker, der er skabt af de anerkendte danske møbeldesignere fra midten af forrige århundrede som Hans J. Wegner, Ole Wanscher, Arne Jacobsen og Mogens Koch. Carl Hansen og Søn har et tæt samarbejde med deres familier og tegnestuer for at sikre, at mestrenes visioner efterleves. Det ikoniske ved disse designs er kombinationen af enkelhed, æstetik og funktion, som bringes til live gennem håndværket – bearbejdningen af kvalitetsmaterialer. Hvert eneste møbel lever op til visionen, og det kan mærkes og ses. Det er ærligt og bæredygtigt design, som er skabt til at holde hele livet - og længere. Håbet for møbelvirksomheden er, at deres produkter vil gå i arv fra generation til generation. Derfor tilbyder Carl Hansen og Søn professionel in-house reparation og istandsættelse af brugte møbler. Selv de mest brugte og højtelskede møbler kan efter årtiers daglig brug blive restaureret og klargjort til mange flere år i hjemmet.

Kompromisløshed åbner døre til resten af verden

I 2002 blev det Carl Hansens barnebarn, Knud Erik Hansen, der som tredje generation stillede sig i spidsen for den familieejede virksomhed. Siden da har virksomheden udvidet sin internationale tilstedeværelse markant. Møblerne sælges over hele verden med flagshipstores i New York, San Francisco, Osaka, Tokyo, Milano, London, Oslo, Stockholm og selvfølgelig København. De tidløse og smukke møbler sælges privat såvel som til restauranter, hoteller, konferencecentre og lufthavne verden over. 

Det danske møbelværksted med over 100 års erfaring holder dog fast i sit fokus om passioneret håndværk, traditionelle værdier i en moderne kontekst og bæredygtige designprodukter. Virksomheden indgår ikke et eneste kompromis i forhold til ansvarlighed over for miljø, materialer, håndværk og medarbejdernes arbejdsforhold. 

Hos Illums Bolighus fører vi et stort udvalg af Carl Hansen og Søn møbler

Se vores udvalg af klassiske og moderne designs inden for disse Carl Hansen og Søn møbelgrupper: 

Loungestole

Spisebordsstole

Spiseborde

Skriveborde

Sofa- og sideborde

Havemøbler

Skamler og taburetter

Reoler og skænke