TOP
Filter
5 resultater
Sorter efter

En gave for livet

En lille fyr med stor personlighed. Sådan kan man godt beskrive Kay Bojesen aben, som blev skabt i 1951 som et særdeles elsket medlem af en større familie af træfigurer. Hver abe er helt unik med sin egen personlighed på grund af teaktræets spraglede og uens karakter. Kay Bojesens vision for de charmerende trædyr var, at de skulle have lov til at være sig selv og have deres egen karakteristiske personlighed. Denne vision udleves i særdeleshed for Kay Bojesen aben, som i takt med tiden, lysets og luftens påvirkning vil ændre karakter. Farvenuancerne i teaken vil udvikles til en mere ensartet, varm tone. 

Historien om Kay Bojesen

Kay Bojesen (1886-1958) blev uddannet sølvsmed hos Georg Jensen i 1910. Selvom Kay Bojesen er mest kendt for sine træfigurer, så omfatter hans produktion også smykker, bestik, tekander og lignende. Faktisk har han mere end 2000 stykker kunsthåndværk på samvittigheden og er kendt som en af de mest produktive danske designere og kunsthåndværkere. Kay Bojesens nyfødte søn Otto blev startskuddet til en ny epoke, hvor blandt andre Kay Bojesens abe blev til. Det, at blive far, satte minder i gang hos Kay, som med glæde huskede tilbage til sin egen barndom. Hans far var ferm til at snitte træfigurer og opmuntrede generelt sine børn til opfindsomhed og fantasi. Kay Bojesen deltager i en konkurrence om at designe et stykke legetøj og vinder. Hans baggrund for deltagelsen i konkurrencen var, at han ville designe et stykke trælegetøj som kunne holde til, at hans søn legede med det. 

Skabelsen af Kay Bojesen aben

I 1930’erne begyndte Kay Bojesen for alvor at arbejde med træ og skabte blandt andet en serie af trædyr, som han solgte i sin egen butik med hjælp fra sin hustru Erna. I 1951 så den ikoniske og elskede abe første gang dagens lys. Aben er et levende bevis på Kay Bojesens holdning til, at design skal være ”smilende” - rundt, blødt og føles godt i hånden. I en menneskealder blev Kay Bojesen betragtet som humøret i dansk brugskunst. Ved hans død i 1958 efterlod han sig en betydningsfuld designarv, der i dag er beskyttet af hans tre børnebørn.

Kay Boyesen abe – en bæredygtig gaveidé

Vil du give en betydningsfuld gave, som kan blive en livsvarig ven for modtageren? Så er Kay Bojesens designklassiker en perfekt gaveide. Kay Bojesens abe er en følgesvend for livet og en fantastisk markør af særlige anledninger: barnedåb, konfirmation, fødselsdag, bryllup eller jubilæum. Uanset om den finurlige abe er gået i arv eller modtaget som gave, så skaber den minder, som giver smil på læben.

I dag produceres aben og de andre dyr af Rosendahl Design Group i samarbejde med Bojesen-familien. Trævarerne er produceret ansvarligt og i henhold til strenge kvalitetskrav. I produktionen anvendes der bæredygtigt træ fra plantager, hvor der praktiseres ansvarlig skovdrift. FSC-certificeret træ sikrer, at der ikke bliver fældet flere træer end skoven kan nå at reproducere, og at der tages hensyn til dyr, planteliv og de mennesker, der arbejder i skoven. 

Kay Boyesen mini abe eller Kay Boyesen stor abe

Kay Bojensen aben fås i flere størrelser og varianter, hvoraf den mest kendte er aben i limba og teaktræ. Limba er en type afrikansk hårdttræ, som udgør den lyse del af aben, mens teaktræ har en varm gyldenbrun farve, typisk med et mørkt, naturligt åremønster, der giver hver enkelt abe en unikt udseende. Kay Bojesen aber fås også i andre kombinationer af træ: mørkbejdset eg/ubehandlet eg, røget eg/ubehandlet eg og ubehandlet eg/ahorn. Se de forskellige størrelser på aberne her: 

Kay Bojesen abe mini: Højde: 9,5 cm

Kay Bojesen abe lille: Højde: 20 cm

Kay Bojesen abe mellem: Højde: 28 cm

Kay Bojesen abe stor: Højde: 46 cm

Hos Illums Bolighus fører vi de stærkeste og højest elskede mærker i dansk designhistorie. Vi værner om de danske klassikere og designikoner i særklasse. Se hele udvalget af Kay Bojesen.