Indkøbskurv
Henter ordrer...
Tomt billede
Varenummer: Antal: 1 Pris: 1.050.00 DKK DKK
DKK
Pris ekskl. moms 1.239,20 DKK DKK Pris i alt DKK

LE KLINT

LE KLINT har siden 1943 haft håndværket i fokus i designet af klassiske og moderne lamper. I 75 år er den unikke LE KLINT-foldeteknik blevet anvendt, hvilket i dag er blevet synonym for den danske belysningsvirksomhed. Som en af de få designvirksomheder har LE KLINT fastholdt produktionen i Danmark med fabrik og hovedkontor i Odense.

 

LE KLINT

BORDLAMPER    |    PENDLER    |    GULVLAMPER    |    VÆGLAMPER    |    LOFTLAMPER

Tilbage til brandoversigt

Historien om LE KLINT

Historien om LE KLINT drager os helt tilbage til begyndelsen af 1900-tallet. Her blev den første plisserede lampeskærm udviklet af arkitekten og civilingeniøren, P.V. Jensen-Klint. Denne lampeskærm var udstyret på en petroleumslampe, som Klint også selv havde tegnet og udviklet.

Efter denne revolutionerende lampeskærm kom hele familien Klint med om bord, og især sønnerne Kaare og Tage Klint arbejdede sammen med deres venner på at udvikle videre på den originale Klint lampeskærm.

Tage Klint, som i sandhed var en iværksætter med ambitioner, gjorde i 1943 familien Klints folderi til en ægte forretning. Her tilføjede han også de unikke gribekrave til de gamle Klint lampeskærme, hvilket gjorde dem utrolig effektive, men med det samme ikoniske udseende.

Herfra tog det virkelig fart, og LE KLINT blev hurtigt et populært brand i både Danmark og dele af resten af verden.

Kaare Klint var fundamentet for denne udvikling. For mens hans bror Tage stod for selve forretningsdelen, var Kaare Klint arkitekten og håndværkeren bag mange af de ikoniske LE KLINT designs, som vi stadig kender den dag i dag. Han udviklede blandt andet “Frugtlygten” og “Kiplampen” helt i starten af firmaets historie, og disse er stadig blandt de mest populære LE KLINT lamper i dag.

I 1943 åbnede deres første butik i København, hvor de solgte og fremviste deres flotte lamper. Butikken blev indrettet med Kaare Klints egne møbler og passet til med et blomstret tapet med blå nuancer, som fik de mange hvide, plisserede lamper til at stå mere ud.

Familien var stadig i fokus, og det var i første omgang Charlotte Klint, datter af Tage Klint, der bestyrede butikken. I 1953 tog Jan Klint, søn af Tage Klint, bestyrelsen af koncernen på sig. Jan var et sandt forretningsgeni og fik virksomheden til at vokse betydeligt.

Han oprettede også KLINT Fonden, som siden 1972 har drevet LE KLINT koncernen. Denne fond uddeler årligt diverse legater, som har til formål at gavne aspirerende unge designere og arkitekter.

Fonden sikrede også medarbejdernes vilkår og dermed fremtiden for virksomheden og dens værdier.

LE KLINT - et ikon gennem tiden

Siden deres opstart og især siden fondens grundlæggelse i 1972 er LE KLINT blevet en stor spiller på lampemarkedet. Deres designs er en fantastisk blanding af traditionelle værdier med moderne tiltag. De bruger stadig de ikoniske plisserede lampeskærme, dog er selve lamperne blevet en smule mere moderne, men du kan stadig få lamper i traditionelt design.

LE KLINT har været med lige fra begyndelsen, og har over næsten et helt århundrede udviklede deres lamper med tiden, og hele tiden fulgt den teknologiske udvikling i samfundet.

Resultatet er et yderst stærkt brand, som stadig giver os nogle af de bedste og flotteste lamper.

LE KLINT - Solidt håndværk gennem tiden

I dag er LE KLINT en moderne og effektiv produktionsvirksomhed, som holder fast i deres tradition for håndværk i særklasse. Der er i deres koncern ikke noget “Ford princip” og samlebåndsmetoder, og masseproduktion er ikke noget, der bliver udført.

Hvert enkelt produkt bliver fremstillet med omtanke og høj fokus på veludført arbejde. LE KLINT har såkaldte “foldepiger”, som sikrer, at alle lampeskærmene bliver foldet helt præcist og på traditionel vis.

Dansk design er i sandhed afbilledet, når man kigger på LE KLINTs fantastiske produktion og deres store fokus på godt håndværk, kvalitet og design.

De har bevist at produktionen af lamper i høj kvalitet endnu ikke kan overtages af automatiske maskiner.

Selve foldningen af lampeskærmene er så detaljeret, at ingen maskine endnu har formået at opnå samme kvalitet, som LE KLINTs professionelle foldepiger.

Origami - Fundamentet for godt foldearbejde

Det velkendte japanske term “origami” er i allerhøjeste grad udbredt i LE KLINT koncernen. Japan er nemlig en af LE KLINTs største eksportmarkedet.

LE KLINT tog i sin tid essensen af origami til sig og sikrede at deres foldearbejde blev udført i den absolut højeste kvalitet og med alle de rette detaljer.

LE KLINT - Lamper til enhver smag

LE KLINT har i sandhed været med at at gøre dansk design, når det gælder lamper, velkendt i hele verden.

Deres mange lamper passer til alle boligens behov, hvor du eksempelvis kan få lampetyper som:

I deres designs får du genkendelige, vaskeægte danske lamper med de ikoniske, plisserede lampeskærme ofte i de traditionelle hvide farver.

LE KLINT har selvfølgelig også moderniseret sine lamper, og du finder også en masse lamper med mere moderne design.

Til dig, som ikke kan bestemme dig, findes der også LE KLINT lamper, som har formået at blande det traditionelle look med moderne design, og på den måde skabt et helt unikt udtryk, som du med fordel kan integrere i hjemmet.

Med en LE KLINT lampe får du en både flot, funktionel og vaskeægte dansk designerlampe i allerhøjeste kvalitet.

Ligegyldigt hvilket behov du har i forhold til belysning, findes der helt sikkert en perfekt LE KLINT lampe til dig, om du end skal bruge en gulvlampe til stuen, en loftlampe til børneværelset eller måske en bordlampe til kontoret.