TOP
Filter
262 resultater
Sorter efter

Louis Poulsen – mere end blot en lampe

Når Louis Poulsen designer belysning, handler det om mere end blot en lampe. Belysningen skal være behagelig og funktionel, og hver en detalje, form og overflade er tilføjet med et bestemt formål - at skabe den bedste oplevelse af lyset og lampen. Ingen dele i armaturet må være til stede, uden at de har en lysmæssig funktion. Denne filosofi gør designet enkelt og smukt og sikrer lamper i høj kvalitet med et behageligt lys. En anden grundregel for belysningsdesignet hos det danske brand er, at lampen ikke må blænde og ej heller forvrænge lysets farvegengivende egenskaber. Derfor er lamper fra Louis Poulsen altid designet med udgangspunkt i naturligt lys og med målet om at forme lyset på optimal vis. Missionen er klar: Design to Shape Light.

Historien om Louis Poulsen 

Louis Poulsen er en af Danmarks ældste designvirksomheder, men blev faktisk grundlagt som et vinimportfirma i 1874 i København af Ludvig R. Poulsen. Firmaet fungerede kun i få år, men da Danmarks andet elektricitetsværk åbnede i København i 1892, startede Ludvig R. Poulsen igen forretning. Denne gang med salg af værktøj og el-teknisk materiel. Virksomheden tog navn efter Ludvigs nevø, Louis Poulsen, som overtog ledelsen efter stifterens død. Men det var Sophus Kastrup-Olesen, der blev eneejer af firmaet fra 1917, som bidrog til firmaets største succes. Nemlig da han indledte et samarbejde med den modige designer, arkitekt og kulturkritiker Poul Henningsen (1894-1967). Det førte som bekendt til, at den verdensberømte PH-lampe så dagens lys i 1925. 

Louis Poulsen og Poul Henningsen

Der er ingen tvivl om, at Louis Poulsens samarbejde med Poul Henningsen har haft enorm indflydelse for måden at tænke belysning på. Poul Henningsen var en pioner indenfor belysningsteori, både hvad angår funktion og design, men også hvad angik menneskets behov for lys. Poul Henningsens ikoniske treskærmssystem fra 1925 blev skabt for at reducere ubehagsblændingen og forbedre lampens lys – senere fik lampen navnet PH-lampen. Poul Henningsens livslange samarbejde med Louis Poulsen begyndte med netop PH-lampen og sluttede først ved hans død. I dag nyder vi alle godt af hans genialitet, som stadig praktiseres i Louis Poulsens designvirksomhed. Nogle af de mest kendte Poul Henningsen lamper tæller PH Artichoke, bedre kendt som Koglen, PH kuglelamel, også kendt som Snowball og PH 5 pendel. 

Prisvindende designs og innovative samarbejder 

Gennem tiden har Louis Poulsen samarbejdet med andre designere og arkitekter som Arne Jacobsen, Verner Panton, Vilhelm Lauritzen og Oki Sato, Shoichi Uchiyama og Louise Campbell om innovative designs. Dette har medført anderledes, smukke og tidsløse klassikere, som passer smukt ind de skandinaviske hjem. Blandet andet den populære serie af bordlamper, væglamper og gulvlamper af Arne Jacobsen, oprindeligt skabt til Radisson Royal Hotel. Radiohuspendlen er en anden populær og meget smuk klassiker designet af Vilhelm Lauritzen i slutningen af 1940’erne til opførelsen af DR’s Radiohus i København. Af andre iøjnefaldende designs kan nævnes den nærmest svævende Enigma pendel, som er skabt i samarbejde med japanske Shoichi Uchiyama, mens Verner Panton stod bag de formfuldendte Panthella lamper. Flere af kollektionerne har vundet international anerkendelse og priser for sine arkitektoniske og dekorative belysningsdesigns. 

Designvisionen lever videre

Designvisionen om funktionel belysning har været en stærk rød tråd gennem virksomhedens historie. Men en Louis Poulsen lampe er du sikret et kvalitetsprodukt, som kan holde i mange år fremover. En lampe skabt i de bedste materialer som krom, messing, kobber og opalglas - alle udvalgt med omtanke for lampens formgivning af lyset. Louis Poulsen præsenterer løbende nyheder, hvor de klassiske lamper har fået andre farvenuancer eller nye, smukke materialer, som sælges i en begrænset periode. Hertil kommer de spændende nye samarbejder med dygtige designere om innovative belysningsdesigns. Fælles for alle nyheder er dog, at de har et fast greb i den funktionelle designfilosofi. 

Se alle de smukke danske lampedesigns fra Louis Poulsen: 

Bordlamper

Pendler

Gulvlamper

Væglamper