TOP
Filter
509 resultater
Sorter efter

Royal Copenhagen - et dansk klenodie

Royal Copenhagen er for mange indbegrebet og virkeliggørelsen af dansk historie og kulturarv. I 240 år har Den Kongelige Porcelænsfabrik, der siden er blevet til Royal Copenhagen, leveret stellet til de begivenheder, der betyder noget i vores liv.

Royal Copenhagen er ikke bare et stel. Det er i høj grad også blevet til arvestykker, der følger familier gennem flere generationer. Kvaliteten og det tidsløse design, der præger og gennemsyrer alle Royal Copenhagens stel, gør, at Royal Copenhagen om nogen har været i stand til at stå tidens hårde distance. Men selvom Royal Copenhagen er en af verdens ældste virksomheder, er mærket også kendt for modige nyfortolkninger og innovation. Det musselmalede stel har fået selskab af smukke nyfortolkninger som serierne Blå Mega Riflet, Bloms og HAV.

Royal Copenhagen hos Illums Bolighus

I Illums Bolighus sætter vi som kongelig hofleverandør en stor ære i at tilbyde et bredt og dybt sortiment af Royal Copenhagen produkter til alle tænkelige begivenheder. Dette inkluderer de klassiske stel, der har præget de danske hjem i mange år, samt de moderne nyfortolkninger. 

Historien om Royal Copenhagen

Royal Copenhagen er grundlagt i 1775 og dermed en af verdens aller ældste virksomheder. Fabrikken blev etableret i Købmagergade i København under protektion af Dronning Juliane Marie. Det var også her stellet fik sine markante tre bølger, der stadig den dag i dag er at finde på stellet. Bølgerne er et symbol på Danmarks tre store indre farvande; Øresund, Storebælt og Lillebælt.

Håndværk og tradition er stadig nummer et 

Når du står med en færdig tallerken fra Royal Copenhagen, har den allerede passeret tredive par hænder, som forsigtigt har lagt deres særlige håndværk på produktet. Det sker gennem modellering, formgivning, håndmaling, brænding og glasering. Hos Royal Copenhagen tager det fire år at lære håndværket at male porcelæn. Det er svært at skelne det ene musselmalede mønster fra det andet, men en dygtig maler kan altid kende sit eget værk. Hver maler har stadig sit eget mærke, som sættes på undersiden af hver eneste porcelænsdel – som en personlig underskrift. Processen med at skabe et stykke porcelæn fra Royal Copenhagen er lang, men er baseret på håndværksmæssige traditioner, der har udviklet sig igennem de sidste 240 år. Når du køber porcelæn fra Royal Copenhagen, køber du samtidig et stykke dansk historie, håndværk og design. 

Det Musselmalede stel fra Royal Copenhagen

Det første stel fra Royal Copenhagen var musselmalet med det blå, florlette blomstermotiv fra 1775. Inspirationen til motiverne kom fra Østen, især Kina, der med sit eksporterede porcelæn signalerede velstand. Det Musselmalede stel har bevaret de grundlæggende karakteristika ved både stel og penselstrøg. Med respekt for sit historiske ophav er der siden kommet mange nye, smukke stel til. Disse fortæller nye historier med de genanvendte og genfortolkede mønstre.  

Nye Royal Copenhagen stel i samarbejde med designere

Der bliver pustet nyt liv i Royal Copenhagens design gennem forskellige kreative samarbejder med designere og kunstnere. Designerne er med i hele udviklingsprocessen – lige fra koncept til den endelig dekoration. Ideerne til nye Royal Copenhagen produkter kommer ofte fra de oprindelige, nedarvede motiver, der er flere hundrede år gamle. Motiverne kan starte en unik designudviklingsproces. Eksempler herpå er Blå Elements, der er skabt af Louise Campbell i 2011. Stellet bærer præg fra de originale blå blomstermotiver, riflerne fra Musselmalet Riflet, kanten fra Musselmalet Halvblonde og den takkede yderkant fra Flora Danica. Det giver tilsammen et smukt sammensurium af gamle fortællinger og moderne raffinement. 

Stel fra Royal Copenhagen

Royal Copenhagen har gennem årene produceret rigtig mange stel, der er blevet til nye klassikere på de danske spiseborde og kaffeborde. Det er fortællingen om godt håndværk og designs, der tiltaler både unge og ældre. Hos Illums Bolighus kan du finde en lang række af Royal Copenhagens smukke stel, som passer til alt fra hverdage, fødselsdage, jul og påske.