Designer

Poul Henningsen

Designeren bag PH lampen og opfinderen af træskærmsprincippet. Poul Henningsen står bag nogle af de mest ikoniske lamper gennem dansk designhistorie herunder PH Artichoke, PH Septima, PH Louvre og den klassiske PH5 pendel.

1894 -1967

Poul Henningsen

Den danske designer Poul Henningsen blev født i København af forfatterinden Agnes Henningsen. Efter at have arbejdet med traditionel funktionalistisk arkitektur, ændrede hans interesse sig til at fokusere på belysning. Designeren var derudover også journalist og forfatter.

Samarbejdet med Louis Poulsen begyndte i 1925 og den dag i dag anses Poul Henningsen stadig som en pioner inden for belysningsteori. Designerens nytænkning afspejles i PH-lampernes træskærmsprincip, som han designede i 1925-1926 til en udstilling i Paris i samarbejde med Louis Poulsen. 

PH Artichoke 

PH Artichoke blev designet af Poul Henningsen i 1958 til restaurant Langelinie Pavillonen i København, hvor den stadig hænger i dag. Det skulpturelle design med 72 blade fordelt i 12 rækker, der giver et blændfrit lys, har gjort pendlen til et internationalt designikon.

SE KOLLEKTION SE KOLLEKTION

Limited Edition

PH 2/2 Spørgsmålstegnet

PH 2/2 Spørgsmålstegnet har skærme i mundblæst opalglas og stel i ubehandlet messing. Lampen fik navnet ”Spørgsmålstegnet” på grund af basens kurvede form. Poul Henningsen designede den originale PH 2/2 Spørgsmålstegnet i 1931 baseret på hans treskærmsprincip fra 1926. Lampens lysfald kan tilpasses ved at vinkle midterstykket på basen. Spørgsmålstegnet blev produceret frem til midten af 1950’erne i messing og med skærme i farvet glas.

PH 5 pendel

I forlængelse af Poul Henningsens banebrydende treskærmssystem fra 1926, skabte designeren PH 5 pendlen i 1958. Pendlens design tager højde for lysets refleksion og det karakteristiske formsprog har medført, at lampen stadig i dag anses som en dansk designklassiker.

SE KOLLEKTION SE KOLLEKTION