Designer

Poul Kjærholm

En mand med en evig passion for stål og designeren bag den ikoniske PK22 loungestol. Poul Kjærholm er unægtelig en af de største danske designere, der med sine skarpe silhuetter har haft stor indflydelse på skandinavisk modernisme.

1929-1980

Poul Kjærholm blev født i 1929 i Danmark. Forud for studierne på Kunsthåndværkerskolen i København, var Poul Kjærholm uddannet møbelsnedker. I 1955 vendte han tilbage til Kunsthåndværkerskolen som lektor, hvor han fortsatte med at undervise gennem hele sit liv.

Poul Kjærholm var fascineret a forskellige industrielle materialer, men han havde en særlig forkærlighed for stål. Han blev inspireret af internationale pionerer så som Gerrit Rietveld, Mies van der Rohe samt Charles og Ray Eames. Efter sin ansættelse hos Fritz Hansen i et år, indledte Poul Kjærholm i 1955 et samarbejde med producent Ejvind Kold Christensen, som fortsatte frem til hans død.

To år efter overtog Fritz Hansen produktionen og salget af ”Kjærholm Kollektionen”. Kjærholm Kollektionen består af designs, som Poul Kjærholm udviklede i 1951-1967. I 2007 lancerede Fritz Hansen PK8 stolen og PK58 spisebordet, som aldrig før havde været i produktion.

65-års jubilæum

Image without a name

Ecru

PK22™ loungestol 65th Anniversary med sæde og ryg i Soft Royal Nubuck ruskind og stel i børstet stål fra Fritz Hansen i farven ecru.

Shop her
Image without a name

Havana

PK22™ loungestol 65th Anniversary med sæde og ryg i Soft Royal Nubuck ruskind og stel i børstet stål fra Fritz Hansen i farven havana.

Shop her