TOP

ARNE JACOBSEN

Arne Jacobsen blev født i 1902 i København, og allerede som barn skinnede hans store kreativitet og særlige stil igennem. Som barn gjorde Arne Jacobsen oprør mod forældrenes pyntede indretning ved at male væggene i sit værelse helt hvide, og hans talent inden for tegning betød også, at han oprindeligt ville være maler.

Arne Jacobsen filosoferede ikke over sit design med lange foredrag, men var derimod mere pragmatisk i sin tilgang. Det faldt ham naturligt at spørge direkte; ”Synes De, det er pænt?”. Det betød noget for ham, at hans designs var smukke. I sin enkelthed skulle produkterne tale for sig selv, men han havde et grundlæggende behov for at vide, hvorvidt man kunne lide dem.

Et eksempel på Arne Jacobsens designproces er Cylinda Line-serien designet for Stelton. Fire dramatiske år lå bag den første markedsføring i 1967, da et helt nyt produktionsapparat og en ny teknologi måtte udvikles forud for lanceringen. Arne J acobsen var nemlig kompromisløs i sine krav til de ting, han arbejdede med. På kontoret forventede han en streng arbejdsdisciplin fra sine ansatte, og der var en klar forventning til, at de skulle sætte deres arbejde over familien - ellers kunne de bare skride. Men Arne Jacobsen var ikke kun streng, han havde også en god portion selvironi, hvilket kunne ses i tegninger og private julekort til nære venner og familie.

Ægget

Ægget blev oprindelig designet af Arne Jacobsen i 1960 til SAS Royal hotellets åbning, hvor lænestolen var iøjnefaldende og stod i kontrast til hotellets arkitektur.

Æggets kurvede silhuet tilfører den komfortable lænestol et majestætisk udtryk, og der er ingen tvivl om, at dette møbelikon også er et skulpturelt kunstværk.

KØB HER

Cylinda-line

En enkel tegning på en serviet under en familiemiddag var starten på Arne Jacobsens Cylinda-line i rustfritt stål for Stelton. Baseret på hans filosofi om at ”godt design skal være tilgængelig for alle”, blev Cylinda-line lanceret i 1967 efter tre års intens produktudvikling.

KØB HER
Image without a name

Serie 7™

Arne Jacobsens skalstol Serie 7™, også kendt som Syver-stolen, blev designet i 1955. Grundet sin tidløse og klassiske design fremstår skalstolen stadig moderne og aktuel. Stolen er produceret af ni lag formpresset finér, der giver styrke, fleksibilitet og holdbarhed til trods for det slanke udseende. Syverstolen er det mest populære møbel i Fritz Hansens stolesortiment.

KØB HER
Image without a name

Svanen™

I 1958 nytænkte Arne Jacobsen brugen af materialer, former og proportioner på en stol. Resultatet var en innovativ stol med dybt sæde og høje armlæn i et stykke lamineret finér. Som del af møblerne til værelse 606 på SAS Royal hotellet, er Svanen et bevis på, at Arne Jacobsen formåede at sammensmelte teknologi og tradition.

KØB HER
Image without a name

LILJEN™

Liljen blev oprindeligt designet til Danmarks nationalbank i 1968, men der gik ikke langt tid før den kunne købes til private hjem. Med sine karakteristiske brede skuldre og smalle talje, fremgår Arne Jacobsens forståelse for udsøgt formgivning tydeligt, samt evnen til at indtænke komfort ind i designet. Liljen er både tilgængelig med og uden armlæn.

KØB HER
Image without a name

GRAND PRIX™

Grand Prix-stolen vandt i 1957 udstillingens fornemmeste pris Grand Prix i Triennalen i Milano, og fik herefter navnet Grand Prix. Stolen har et helt særligt og imponerende udtryk med sin grafiske udformning og er en af Arne Jacobsens eneste stole, der også er tilgængelig med træben. Stolen blev relanceret i 2014 i samarbejde med modebrandet Han Kjøbenhavn.

KØB HER
Image without a name

DRÅBEN™

Dråben blev designet af Arne Jacobsen til SAS Royal hotellet, og det siges at stolen var designerens egen personlige favorit. Stolens høje komfort og originale udtryk gav den en naturlig plads foran sminkebordene på hotellets værelser og i hotellets bar. Dråben er designet med henblik på komfort, men med fri bevægelse og blev relanceret i 2014.

KØB HER
Image without a name

Lille Giraf™

Fritz Hansen var endnu en gang i Arne Jacobsens arkiver, da Lille Giraf blev relanceret. Arne Jacobsen designede oprindeligt stolen i 1959 til restauranten på SAS Royal Hotel, og arbejdede med flere versioner af Giraffen, hvoraf den høje ryg gav inspiration til stolens navn. Versionen der er tilgængelig i dag, er konstrueret med en lavere ryg, men er højere og bredere end den oprindelige, for at imødekomme moderne komfort.

KØB HER
Image without a name

Gryden™

Arne Jacobsen designede designperlen Gryden til SAS-hotel i 1959, hvor den fungerede som socialt omdrejningspunkt i orkidebaren og i vinterhaven samt på hver etage ved elevatorerne. Med et elegant, svævende og stilfærdigt udtryk er Gryden indbegrebet af skandinavisk æstetik, en stol der udstråler Less is More. Med sin relancering i 2018 er der tænkt mere komfort og kvalitet ind i stolen, så den passer til nutidens krav.

KØB HER