TOP

Holger Nielsen og VIPP

Nogle gange er det tilfældighedernes spil, der får stor indflydelse på resten af livet. Dette var tilfældet med Holger Nielsen som i 1932 vandt en bil på et fodboldstadium. Han solgte imidlertid bilen og købte i stedet en metalpresser og syv år senere opfandt han Vipp-pedalspanden, som han lavede til sin kone Maries nyåbnede frisørsalon, da hun stod og manglede en skraldespand. Marie spurgte Holger, som var metalarbejder, om han kunne producere en til hende. Holger gik i værkstedet, der lå i deres baghave, hvor metalpresseren stod, med det for øje at designe en spand, som var både funktionel og robust. Marie blev begejstret for resultatet og tog spanden, som Holger havde navngivet Vipp, med til salonen. I starten var ikke meningen, at Vipp spanden skulle sælges videre, men da salonen var besøgt af mange lægers og tandlægers koner, som så spanden og efterspurgte noget lignende til deres mænds klinikker, satte Holger den i produktion. Vipp spanden blev gennem 1940’erne og 1950’erne fast inventar i de fleste danske klinikker, men det var først da Jette Egelund i 1995 overtog sin fars virksomhed, at Vipp begyndte at ekspandere og flytte ind i danskernes hjem.

I dag er pedalspanden et ikon og synonym for Vipp, som med årene har vokset sig til at være et førende skandinavisk designbrand. Vipp drives i dag af Jette Egelund ud fra princippet om, at Vipp stadig er værktøjsmagere, der skaber hverdagsprodukter. Sortimentet er derfor udvidet til mere end pedalspande og byder på produkter til køkkenet, badet, møbler, belysning og accessories til hjemmet. Herudover har Vipp taget et markant skridt og er påbegyndt produktion af møbler i træ. 

VIPP

Toiletbørsten var andet produkt i rækken hos Vipp, som blev produceret, efter Jette Egelund overtog virksomheden i 1995. Med introduktionen af toiletbørsten begyndte Vipp at kunne sælge til danske forbrugere, hvor de førhen ellers kun solgte pedalspanden til virksomheder.

Se hele Vipp badeværelsessortimentet online, som med årene er vokset til meget mere end den ikoniske pedalspand.

KØB HER

Pedalspanden blev skabt i 1939 efter at Holger Nielsens kone Marie, havde åbnet sin frisørsalon. Marie havde brug for en affaldsspand og Holger som var metalarbejder, skabte pedalspanden på sit værksted i baghaven, hvor han havde en metalpresser.

Pedal-spanden er en fast del af MoMas udstilling i New York.

Image without a name

Vipp481 Cabin stol

Cabin-stolen fremstår organisk og formfuldendt med usynlige samlinger, så det ligner at den er skåret ud fra samme stykke træ. Hver designproces tager udgangspunkt i nøjagtighed og en sans for detaljen. Stolen er navngivet efter et kommende Vipp projekt – et præfabrikeret hus i træ.

KØB HER
Image without a name

Vipp491 Cabin bord

Cabin bordet er en del af Cabin serien, der består af en stol, et rundt bord og et firkantet bord. Bordpladen er i marmor, hvor hver bordplade har egen visuelle karakteristika. Bordet er skabt til at holde i generationer og som samlingspunkt for samtaler og nærvær.

KØB HER
Image without a name

Vipp591 Sculpture bordlampe

Den skulpturelle og dekorative bordlampe har en LED-enhed, der er skjult under en tre-lags opalglasskærmen. Marmorbunden, der fås i grå eller hvid marmor, har en lysdæmper, så et behageligt lys kan fylde rummet.

KØB HER