Indkøbskurv
Henter ordrer...
Tomt billede
Varenummer: Antal: 1 Pris: 1.050.00 DKK DKK
DKK
Pris ekskl. moms 1.239,20 DKK DKK Pris i alt DKK

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner blev født i 1914 i Tønder. Han blev udlært som snedker i sin hjemby og drog derefter til København, hvor han i 1938 blev færdig på Kunsthåndværkerskolen. Som 24-årig blev Wegner ansat på Arne Jacobsens og Erik Møllers tegnestue i Århus, men allerede som 29-årig valgte han at blive selvstændig møbelarkitekt.

Særligt for Wegner er hans fokus på det gode håndværk i gedigne materialer, men hans møbler forbliver elegante, præsente og klassiske på grund af det rene og præcise formsprog. En gennemgående skulpturel funktionalisme er altid at finde i Wegners design, der blandt andet tæller Y-stolen, Skalstolen og ikke mindst Den Runde Stol, der blev anvendt i tv-duellen mellem John F. Kennedy og Richard Nixon i 1961.

Hans J. Wegner indgik et samarbejde med Carl Hansen & Søn i 1949 med CH22 loungestolen som det første modelnummer i Wegners tidlige kollektion skabt eksklusivt for Carl Hansen & Søn i 1950.

Hans J. Wegner anses som en af pionererne og grundlæggerne af den danske modernisme inden for møbeldesign og har derigennem opnået stor anerkendelse for sine møbler, der blandt andet er udstillet på MoMA i New York.