TOP

Papirgarn

Papirgarn er et naturmateriale, der oftest kommer i nuancerne natur eller sort indfarvet papirgarn. Papirgarn kræver normalt ikke vedligeholdelse, men ønsker du at opfriske sædet, anbefales det at gøre det med en hårdt opvredet klud med en neutral sæbeopløsning uden farve – aldrig med opvaskemiddel. Det anbefales, at stolen ikke bliver udsat for vand for ofte, da det slider unødvendigt på papirgarnet, som er behandlet med et tyndt lag voks for at forhindre pletter.

Hvis uheldet er ude med spild af stærkt farverige væsker på papirgarnet - som eksempelvis rødvin, frugtsaft eller karry - skal papirgarnet hurtigst muligt tørres med en stærkt opvredet klud, som forsigtigt duppes på pletten for at forhindre, at væsken ikke bliver gnedet længere ind i papirgarnet. Ligesom stærkt farverige væsker kan misfarve papirgarnet, kan det også ske med tekstiler - som eksempelvis nye cowboybukser - der kan overføre farve til sædet. Det kan hindres ved at anvende en hynde på sædet.

Dagslys og luftfugtighed kan også påvirke stole med papirgarn, da både træ og papirgarn er levende materialer. Hvis et flettet møbel udsættes for stærk strålevarme fra fx brændeovne, gulvvarme eller sollys kan det forventes, at møblet vil knirke en smule.

Når du har købt en stol med papirgarn, vil du kunne opleve, at stolen vipper lidt i begyndelsen, eftersom papirgarnet på stolen er håndflettet og meget stramt. Det ændrer sig dog, når stolen bliver taget i brug.