TOP

Silkepleje

Silke stammer fra fibre, som bl.a. laves af silkesommerfuglen. Silkeprodukter er sarte grundet de fintfølende fibre, men du kan ofte vaske silke i vaskemaskinen, så længe det er på et skåneprogram (max 30 grader) og med et vaskemiddel uden enzymer. Når silkeproduktet trænger til vask, bør du først vurdere, om produktet reelt er beskidt eller om det blot trænger til en opfriskning. Er det kun nødvendigt med en opfriskning, kan du nøjes med at dampe silken - det både opfrisker materialet og fjerner eventuel lugt.

Silke kan nemt miste formen efter vask. Derfor anbefales det at lufttørre silken på et fladt underlag, så den forbliver blød og uden mærker. Ønsker du at hænge silkeproduktet til tørre på en bøjle, bør det være en bred bøjle, så du undgår mærker og ændret pasform.

NB. Det anbefales altid, at du læser vaskemærket grundigt i dit silkeprodukt inden vask og pleje, da der kan være forskel på vævning, indfarvning m.m., som der skal tages særligt hensyn til. Nogle indfarvninger tåler fx kun kemisk rens, idet farven vil tage skade ved både hånd- og maskinvask.