Brødknivens lange og skarpe blad kan med få strøg skære pæne skiver af selv nybagt brød. Som en af de mest brugte knive i køkkenet, er det vigtigt, at bladet har maksimal skarphed og stor slidstyrke. Brug også brødkniven til hakning af nødder og chokolade. Knivene i Nordic kitchen-serien er nordisk designet, men fremstillet efter en mere end 2000 år gammel japansk tradition. For at opnå den perfekte knivserie, er serien fremstillet efter samme teknik, som man bruger til at fremstille samuraisværd med. Der er lagt hele 66 lag Damaskus stål rundt om kernen, som med kernen udgør de 67 lag, for at give skarpere, hårdere og mere balancerede knive. Metoden giver dig et meget skarpt blad, høj fleksibilitet og en smal ryg på knivene. Skaftet er formet efter håndens anatomi og ligger stabilt og sikkert i hånden. Knivens bryst er lavet, så man kan hvile tommelfingeren på det. Det betyder, at du kan arbejde med stor præcision og kontrol, uanset om du afpudser en steg, snitter grøntsager eller skærer brød.