Filter
380 resultater
Sorter efter

Fritz Hansen – globalt designbrand grundlagt i Danmark

Fritz Hansen er en global designvirksomhed, som blev grundlagt i Danmark i 1872. Fritz Hansens kollektioner er verdenskendte for samarbejdet med anerkendte designere, hvilket blandt andet har ført til møbelklassikere som Ægget og Svanen. Designbrandet består af internationalt anerkendte møbler, belysning og accessories, som bliver solgt i mere end 85 lande blandt andet via flagship stores i San Francisco, Milano og Tokyo. Virksomheden har hovedkvarter nord for København. 

Hos Illums Bolighus har vi et stort sortiment af designermøbler med Fritz Hansen logo på. Se det store udvalg af de stilfulde Fritz Hansen borde, Fritz Hansen spisebordsstole, Fritz Hansen loungestole og ikke mindst den lækre serie af boligtilbehør Fritz Hansen Objects. 

Fritz Hansen – passion for skønhed

Drivkraften hos Fritz Hansen har altid været passion for skønhed, kvalitet og håndværk. Som møbelsnedker var Fritz Hansen en utrolig dygtig håndværker med en vision om at skabe sine egne unikke design i allerhøjeste kvalitet. I 1885 startede Fritz Hansen sin egen virksomhed. Allerede to år efter havde Fritz stor succes og åbnede et værksted på Christianshavn i hjertet af hovedstaden. Sammen med sønnen Christian producerede de møbler var i allerhøjeste kvalitet, som stadig er den vigtigste vision den dag i dag. Fritz Hansens møbelsnedkeri fik i løbet af de første 50 år en prominent kundeskare i form af blandt andre Christiansborg, Københavns Rådhus, Højesteretten og mange andre betydningsfulde bygninger og projekter. 

Fritz Hansen – historien bag succesen 

1930 prøver sønnen af Fritz Hansen, Christian, kræfter med en ny fremstillingsmetode, som indebar dampbøjning af bøg. Netop denne teknik var grunden til, at Fritz Hansen udviklede et speciale indenfor fremstilling af møbler i lamineret træ. Det var også denne teknik, som blev en helt fundamental del af skandinavisk design og boligindretning.

Gennem tiden inddragede Fritz Hansen koncernen anerkendte designere som Hans J. Wegner, Arne Jacobsen og Poul Kjærholm. Dette samarbejde har resulteret i fremstillingen af nogle helt ikoniske designs, heriblandt kendte stole som Syveren, Myren, Kinastolen, Ægget, Svanen, Skalstolen og mange flere. Fritz Hansens mission om at skabe tidløst design videreføres i dag gennem nye samarbejder med nutidens store designere fx Jaime Hayon, Kasper Salto og Cecilie Manz.

Fritz Hansens ikoniske designs

Fritz Hansen er endnu et bevis på, at dansk design kan noget særligt. I dag er de velkendte møbler fra Fritz Hansen stadig nogle af de mest ikoniske indenfor dansk design, og de har opnået international berømmelse. Der er flere designs, der er værd at fremhæve – og nogle som er så kendte, at de næsten ikke behøver en videre introduktion. Søger man på Fritz Hansen chair, er det dog ganske vist, at den ikoniske Arne Jacobsen Syver stol vil dukke op som den første. Den blev sat i produktion i 1955 og er siden blevet den mest solgte stol, ikke blot i Fritz Hansens historie, men måske endda i hele møbelhistorien. Mange vil også instinktivt genkende det berømte Fritz Hansen bord fra 1968, Super-Ellipse bordet, som er designet af Piet Hein i samarbejde med Bruno Mathsson. Den kendte klassiker komplementerer flot enhver indretning og er særdeles flot sammen med Syver-stolene. 

Fritz Hansen Objects

Fritz Hansen har også lanceret en serie af boligtilbehør og accessories ved navn Objects by Fritz Hansen. Kollektionen består af smukke produkter til hjemmet, designet af danske og internationale designere, bl.a. Cecilie Manz, Jaime Haydon, Paul McCobb og Wednesday Architecture. Sortimentet tæller blandt andet lysestager, vaser, puder, bakker og miniature versioner af de berømte møbelklassikere fremstillet af nøjagtigt de samme materialer og med samme sans for detaljer som Myren og Syver-stolen.

 I Illums Bolighus finder du et omfattende udvalg af møbler samt boligtilbehør fra Fritz Hansen. Du kan læse meget mere om de mange forskellige produkter fra Fritz Hansen her: 

Fritz Hansen spisebordsstole

Fritz Hansen loungestole

Fritz Hansen lamper

Fritz Hansen sofaer

Fritz Hansen sofa- og sideborde

Fritz Hansen spiseborde

Fritz Hansen skamler og taburetter