TOP
Filter
204 resultater
Sorter efter

Georg Jensen - ikonisk dansk sølvhåndværk siden 1904

Georg Jensen står for en række verdenskendte designklassikere af produkter, der indbefatter ure, smykker og ikke mindst artikler til boligen.

Georg Jensen er kendt for at skabe designs, som sætter funktion og smukke former i forgrunden. Udtrykket er distinkt og let at genkende med sine klare, flydende former og udsøgte skulpturelle udsmykninger. Kollektionerne er kendetegnet ved svungne former og skulpturelle udfoldelser på kander, lysestager og andre brugsgenstande til hjemmet. De æstetiske valg, der er taget i forhold til smykke kollektionerne, er især stiliserede blomster og frodige drueklaser, som reflekterer Georg Jensens sanselige glæde ved naturen. Det er uden tvivl Georg Jensens holdning til æstetik og hans dygtige håndværksmæssige færdigheder, som har været katalysator for virksomhedens hurtigt ekspanderende succes.

Den fornemste opgave for Georg Jensen i dag er at udnytte mesterens filosofi og principper og oversætte disse til design med relevans for den moderne forbruger. De nyere kollektioner er tydeligt inspireret af Georg Jensens særpræg, men der tilføjes et strejf af moderne æstetik, så de står smukt i danskernes moderne boligindretning.

Historien om Georg Jensen

Historien bag den velkendte danske koncern, Georg Jensen, stammer helt tilbage fra slutningen af 1800-tallet. Georg Arthur Jensen var en dansk designer og sølvsmed, der allerede som 14-årig havde stor interesse i at arbejde med sølv.

I 1892 blev Georg Jensen færdiguddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han nu kunne kalde sig professionel billedhugger. Han fik arbejde hos Bing & Grøndahl, hvor han hurtig indkasserede international berømmelse med udstillinger i Rom, Firenze og Paris. I 1904 besluttede Georg Jensen dog, efter sine kunstneriske udfoldelser med billedhugning, at åbne en sølvsmedje på Bredgade 36 i København. Sølvsmedjen og den efterfølgende butik blev en stor succes, og Georg Jensen navnet blev til et verdenskendt brand.

Blot 20 år senere havde Georg Jensen butikker i både Stockholm, Paris, London og New York City. Helt frem til sin død i 1935 designede Georg Jensen nye produkter til sine butikker. Georg Jensens søn, Søren Georg Jensen (1917-1982) efterlevede sin fars filosofi og blev selv uddannet sølvsmed og billedhugger.

Georg Jensen boligkollektion

Over tiden har Georg Jensen skabt mange forskellige serier af produkter til boligen i et klassisk og tidløst design, som kan købes i Illums Bolighus. Helt i tråd men den oprindelige skabers filosofi har Georg Jensen samarbejdet med andre dygtige designere og skabt nye kollektioner. Kollektionerne tager typisk navn efter designeren, men naturligvis under Georg Jensen kvalitetsstemplet. Af designere kan nævnes Arne Jacobsen, Hennings Koppel, Ilse Crawford, Alfredo Häberli, Helle Damkjær og Sigvard Bernadotte.

Georg Jensen sortimentet byder blandt andet på bestik, kander, stager, fade, bartilbehør og selvfølgelig Georg Jensens julekollektion.

Herunder kan du læse om et udpluk af de forskellige serier fra Georg Jensen.

Georg Jensen Koppel

I Koppel serien finder du en række moderne vægure, smukke hurricane lysestager og vaser i hvide, blå og sorte farver kombineret med rustfrit stål. De smukke vaser og ure skaber et herligt samspil, som giver din bolig et smukt udtryk.

Serien er skabt af Henning Koppel og må siges at være udarbejdet med en filosofi om at skabe produkter i tidsløst design og med skandinaviske værdier.

Georg Jensen Elephant

Den ikoniske Elephant serie er kendt af mange netop på grund af det søde elefant design. Designet fås både som nøglering, sparebøsse, bestiksæt og borddækning sæt til børn.

Money og Miniphant sparebøsser er kendt som en oplagt gaveide til den nyfødte eller til barnedåben.