TOP

Certificeringer 

I Illums Bolighus har vi et stort udvalg af designvarer, der bærer en til flere certificeringer. Der findes ikke et lovmæssigt krav om, at produkter og virksomheder skal certificeres. Hver eneste certificering er derfor et pejlemærke om, at virksomheden bag produktet har ønsket at forbedre sit aftryk på miljøet samt de sociale forhold ved at gå endnu længere, end hvad loven kræver.  

Der findes i dag mange forskellige certificeringer, og det kan derfor være svært at huske og holde styr på dem alle. Her på siden har vi oplistet de certificeringer, som du kan finde i Illums Bolighus. Kort beskrevet, så du præcist ved, hvad hver certificering indebærer og betyder.

Image without a name

OEKO TEX® STANDARD 100

STANDARD 100 by OEKO-TEX® er en tekstilcertificering, der angiver, at tekstilet samt sytråd, lynlås, bånd og isyningsmærker er uden nogen form for skadelige kemikalier. Certificeringen stiller så høje krav til produktet, at standarden er mere omfattende end lovgivningen i Danmark og EU. Certificeringen er et godt pejlemærke, når du ønsker tekstiler uden sundheds- og miljøskadelige stoffer. STANDARD 100 mærkets kriteriekatalog opdateres en gang månedligt pga. ny viden samt lovbestemte krav.

Image without a name

GOTS-CERTIFICERINGEN

GOTS-certificeringen er en garanti for, at tekstilet, (bomuld, linned eller uld) består af 95-100% økologiske fibre, hvoraf de resterende 5% kan være lynlåse, knapper, elastikker m.m. GOTS-certificeringen dækker hele forsyningskæden – fra landbruget til forarbejdningen til det færdige tekstilprodukt. Fabrikker der producerer GOTS-certificerede tekstiler får flere uanmeldte besøg om året for at sikre, at fabrikken lever op til en nultolerance omkring skadelig kemi i tekstilet.

Image without a name

EU ECOLABEL

EU Ecolabel er det officielle europæiske miljømærke. At det er officielt, betyder, at det har myndighedernes opbakning. Ecolabel stiller strenge krav til produktets samlede miljøbelastning, fra produktion og forbrug. Dvs. at EU Ecolabel følger hele produktets rejse samt de miljøproblemer, der opstår undervejs – til gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer. Et køb af et Ecolabel produkt, er et køb, hvor naturen og miljøet er blevet skånet for skadelig kemi.

Image without a name

SVANEMÆRKET

Svanemærket er den officielle nordiske miljømærkning. Svanemærket stiller strenge krav til hele produktets livscyklus, fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering. Svanemærket stiller ikke kun høje miljøkrav til brugen af kemikalier, men også til kvaliteten for at sikre produkter med en lang levetid, så miljøbelastningen mindskes fra produktion til affaldshåndtering.

Image without a name

ASTHMA ALLERGY NORDIC

Asthma Allergy Nordic-certificeringen er en garanti for, at produktet ikke indeholder parfume, som kan give allergi, eksem og andre allergener. Før en virksomhed må anvende astma og allergi mærket på sine produkter, bliver alle produktets råvarer grundigt gennemgået og testet.

Image without a name

ECOCERT

EcoCert er en international certificering af produkter, der lever op til høje miljø- og sociale standarder. Før et produkt kan blive EcoCert-certificeret, skal mindst 95% af indholdet være naturligt, uden giftige stoffer og kunne nedbrydes i naturen. Certificeringen bliver blandt andet brugt på tekstiler, kosmetikprodukter og træ/papirvarer.

Image without a name

DOWNPASS

DOWNPASS-certificeringen garanterer, at fyldmaterialet stammer fra dyreetiske forhold. Med en DOWNPASS-certificering går natur, miljø og dyrevelfærd hånd i hånd. Alle DOWNPASS-certificerede dunprodukters værdikæde kan ses og spores på DOWNPASS’ egen hjemmeside.

Image without a name

DOWNAFRESH GREENLINE

Downafresh greenLine er en økologisk mærkeordning, der dokumenterer, at de brugte dun og fjer lever op til høje hygiejnekrav. De virksomheder, der får lov til at bruge certificeringen, bliver hyppigt tjekket af et hygiejnelaboratorium, hvor både fjer og dun undersøges samtidig med, at virksomheden skal kunne klargøre, hvor dunene stammer fra samt processerne bag.

Image without a name

NOMITE

NOMITE-certificeringen garanterer et duntæt bolster, der forhindrer husstøvmider i at trænge igennem puder og dyners syninger. NOMITE-certificeringen er en stor hjælp til husstøvallergikere samt alle andre, der ønsker at undgå fremtidig husstøvallergi.

Image without a name

FSC CERTIFICERING

FSC er en global certificering, der sikrer, at træ- eller papirproduktet stammer fra ansvarlig skovdrift. FSC ønsker at skabe en bedre fremtid for verdens skovområder ved at sikre de forskellige arters diversitet med tre parametre i skoven – social, økonomisk og miljømæssig ansvarlighed.

Image without a name

INDEKLIMA MÆRKET

Dansk indeklima mærket er en frivillig mærkningsordning, der stiller krav til produktets påvirkning af indeklimaet med en øvre grænse for skadelige kemiske stoffer, der afgasser og siver ud i hjemmet til gene for helbred og alment velvære.

Image without a name

B CORP CERTIFICERING

B corp-certificeringen er en af de certificeringer, der kræver mest af virksomheden, da certificeringen stiller krav til hele virksomhedens værdikæde. B corp-certificeringen er dokumentation for, at virksomheden lever op til meget høje krav inden for gennemsigtighed, ansvarlighed, sociale og miljømæssige forhold.