Indkøbskurv
Henter ordrer...
Tomt billede
Varenummer: Antal: 1 Pris: 1.050.00 DKK DKK
DKK
Pris ekskl. moms 1.239,20 DKK DKK Pris i alt DKK

Verner Panton

Verner Panton

Verner Panton blev født på Fyn i 1926 og voksede op i byen Gamtofte, indtil at han flyttede til København for at læse arkitektur. Som færdigudlært arkitekt fik han arbejde på Arne Jacobsens arkitektstue, og i 1955 åbnede han sit eget designstudie.  

Verner Pantons farverige og inspirerende personlighed er afspejlet i hans designs, hvor farve, former og lys har skabt nye teorier om belysningens funktion og hvordan, at belysning kan influere omgivelserne. Verner Panton troede altid på muligheder frem for begrænsninger, og han har ved flere lejligheder udtalt, at hans designs er skabt for at provokere fantasien og gøre os mere modige i vores interiørvalg.

Mest karakteristisk for Verner Panton er hans sans for farver. Han gik altid selv i blå med enten bukser eller skjorte i en lysere blå nuance, for at det hele skulle matche. Farven blå havde en særlig signalværdi for designeren, der har forklaret, at blå udtrykker en afslappet sensibilitet, rolighed, tilfredshed samt tiltro, og at farven symboliserer venskab og kærlighed.