TOP
Filter
29 resultater
Sorter efter

Lampeskærme til din klassiske lampe

Den perfekte lampe til hjemmet skal gerne holde i mange år. Men efter nogle års brug kan lampeskærmen begynde at se slidt og falmet ud. Det kan også være, at lampen vælter ved et uheld, og skærmen går i stykker. Når først du har fundet den perfekte lampe til dit hjem, så er det ærgerligt at udskifte hele lampen, hvis den kan ordnes med en reservedel. Se her vores udvalg af blandt andet de hvide, plisserede lampeskærme til Le Klint og lampeskærme i opalglas til Louis Poulsens sortiment af PH-lamper.

Få glæde af din lampe i mange år

De klassiske, danske designerlamper er generelt ret kostbare. Derfor er det rart at have muligheden for at købe reservedele og nøjes med at skifte lampeskærmen. Dansk design er kendt for en høj kvalitet, tidløshed og produkter, der går i arv gennem generationer. På den måde er dansk belysningsdesign med til at forbinde familiehistorierne gennem flere årtier. De mange års brug af lamperne er selvfølgelig at spore. Derfor er det godt, at de store belysningsvirksomheder har valgt at producere reservedele, så man kan udskifte dele af sin lampe efterhånden. 

Plisserede lampeskærme fra Le Klint

Le Klint kender de fleste nok for deres plisserede lampeskærme i papir eller plast. Ideen med plissé lampeskærme blev udtænkt af Tage Klints datter Lise Le Charlotte Klint, da hun som ganske ung eksperimenterede med materialer og former til lamper. Da virksomheden blev grundlagt i 1943 valgte Tage Klint at opkalde den efter sin datter Le Klint. Skærmene i plisseret papir blev anvendt til både bordlamper, standerlamper og loftlamper, hvilket også gør sig gældende i dag. Her på siden kan du finde de plisserede lampeskærme i standardmålene 12-21, som fås i enten papir eller plast. Alle skærme er håndfoldet på LE KLINTs fabrik i Odense. Skærmene kan kun anvendes med LE KLINT special stativer og kan fås med skærmholder i forskellige materialer og farver. Alt efter størrelse kan skærmen anvendes på bord- og gulvlamper eller som pendel. Se hele Le Klints produktsortiment. 

Louis Poulsen lampeskærme til PH-lamper

Poul Henningsens ikoniske 3-skærmssystem så dagens lys allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede en lampe, der bestod af tre skærme i glas, der ved hjælp af deres lagvise fordeling sikrede et blændfrit, retningsbestemt og behageligt lys. 3-skærmsfamilien tæller i dag 20 lamper i en høj kvalitet, der kan holde i generationer. Takket være det klassiske og tidløse design er PH-lamperne stadig noget af det mest attråværdige danske design. 

Desværre kan man aldrig gardere sig selv mod uheld, hvor en lampe falder på gulvet og noget går i stykker. Heldigvis kan de smukke PH-skærme i opalglas købes som reservedele, hvis uheldet er ude. Hos Illums Bolighus fører vi både underskærme, mellemskærme og overskærme til PH-lamperne i hvidt og ravfarvet glas. Skærmene passer de forskellige størrelser pendler, bordlamper og gulvlamper fra PH, som for eksempel PH 2/1, PH 3/2, PH 3 ½-3 og PH 4 ½-4. 

Bjørn Wiinblad lampeskærme

Hos Illums Bolighus kan du også finde Bjørn Wiinblads karakteristiske designs, herunder den eventyrlige Symphony Magic lampe i mørkegrøn. Lampen sælges uden skærm, og derfor kan du selv vælge hvilken farve, du ønsker – og du kan købe en ekstra skærm at skifte ud med. Lampeskærmene fås i grå eller mørkegrøn og i to forskellige størrelser, der passer til enten den store eller den lille lampe. 

Kom ind i Illums Bolighus og se vores udvalg af lampeskærme til de danske designklassikere, eller besøg vores online shop og få varerne leveret hjem til dig.