Indkøbskurv
Henter ordrer...
Tomt billede
Varenummer: Antal: 1 Pris: 1.050.00 DKK DKK
DKK
Pris ekskl. moms 1.239,20 DKK DKK Pris i alt DKK

Børge Mogensen

Børge Mogensen

Børge Mogensen (1914-1972) var udlært snedker samt møbeldesigner ved Kunsthåndværkerskolen i København, før han i 1941 tog sin eksamen i arkitektur fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Møbelskole, ledet af Kaare Klint.

Som nyuddannet fik Børge Mogensen stor betydning for udviklingen af dansk design, da han som 28-årig blev udnævnt som chefdesigner for FDB’s møbelprogram. I 1950 forlod Børge Mogensen dog FDB for at etablere sin egen tegnestue, og i 1952 indledte han et samarbejde med Andreas Graversen, der i 1955 overtog Fredericia Furniture A/S. Børge Mogensen blev dermed Fredericias første husdesigner.

Børge Mogensens livslange ambition var at skabe hverdagens brugsgenstande, der kunne holde i generationer. Han formåede at skabe enkle og funktionelle møbler i træ, der kunne berige hverdagslivet – både i hjemmet og det offentlige rum.

Mit mål er at frembringe ting, der vil tjene mennesket, placere mennesket i hovedrollen. I stedet for med djævlens vold og magt at forsøge at tilpasse mennesket til tingene” – Børge Mogensen

Børge Mogensens formsprog er derfor præget af visuel ro med stærke konstruktioner og et kompromisløst materialevalg i de foretrukne materialer af massiv træ, messing, naturlæder og uldtekstiler. Hans visuelle klarhed har gjort ham til en af efterkrigstidens mest indflydelsesrige arkitekter.