Indkøbskurv
Henter ordrer...
Tomt billede
Varenummer: Antal: 1 Pris: 1.050.00 DKK DKK
DKK
Pris ekskl. moms 1.239,20 DKK DKK Pris i alt DKK

Bestlite

Bestlite

Da Robert Dudley Best arvede verdens største belysningsvirksomhed Best & Lloyd, var hans klare vision at opdatere sortimentet. I 1939 designede han Bestlite, som var inspireret af studierne i Paris og Düsseldorf samt indflydelsesrige arkitekter og designere fra Modernismen, herunder Mies van der Rohe.

 

start

Bestlite var revolutionerende – det var den første lampe, som kunne justeres, både ved skærmen og ved basen. Den justerbare funktion kombineret med det stilrene udtryk gjorde Bestlite til en populær lampe blandt ingeniører og bilmekanikere, efterfulgt af arkitekter, som resulterede i, at Bestlite blev kåret som Storbritanniens første Bauhaus inspireret design. Da premierminister Winston Churchill valgte Bestlite som bordlampe, blev lampen for alvor et designikon. 

I 1994 blev Bestlite en del af GUBIs sortiment. I dag findes Bestlite i ni forskellige modeller og over 120 varianter. Trods det udvidede sortiment, har GUBI altid skelet til Bestlite’s originale designkoncept og de industrielle rødder. Det afspejler sig blandt andet i de forskellige varianter, der alle er produceret i stål, i klassiske farver og med supplerende materialer som benporcelæn, krom og messing.